SKANDAL NAD SKANDALIMA! Šolakov "Danas" u službi hrvatske propagande - Optužuju srbiju za ratne namere: "Još nisu zamrle velikosrpske težnje!" (FOTO)

Autor:

Vesti

25.01.2024

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U čijem interesu radi list "Danas"?

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Šolakov "Danas" u službi hrvatske propagande - Optužuju srbiju za ratne namere: "Još nisu zamrle velikosrpske težnje!" (FOTO)

Foto: shutterstock, Promo Public, printscreen/danas

Vojni analitičar Marinko Ogorec za Dnevnik.hr govorio je o ratu u Ukrajini, najavama sukoba svetskih razmera i izgledima za prelivanje nasilja na Balkan.

On u tom tekstu govori o strepnji Zapada od upotrebe nuklearnog oružja od strane Vladimira Putina, ali govori i o "velikosrpskim težnjama koje još nisu zamrle".

- Većina stanovništva sa ovih prostora sigurno nije spremna za nove ratove, bez obzira što velikosrpske težnje još nisu zamrle .Jedno je želja i volja, a drugo je potencijal. Dakle, bez ozbiljne pomoći spolja, nema mogućnosti za nove imperijalne aktivnosti -  skandalozne su reči Marinka Ogoreca.

 

 

I pošto nas od naših komšija više ništa ne čudi, čudi nas to što "profesionalni mediji" Dragana Šolaka upravo ovaj tekst prenose kao mišljenje i stav kompetentnog vojnog stručnjaka.

Najgore od svega je što se upravo rečenica o "velikosrpskim težnjama" našla i u naslovu istog teksta u listu "Danas".

Neverovatno je i to da je isti medij u više navrata "blatio" sopstvenu zemlju, vlast i politiku vladajuće strukture, a u potpunosti podržao hrvatske stavove, težnje i bili direktan glasnik njihove antisrpske propagande.

Dodajemo i to da je Marinko Ogorec osvedočeni srbomrzac koji je u više navrata govorio negativno o našoj zemlji, ali i pravdao ilegalne akcije Aljbina Kurtija.

Takođe, upravo se ovi mediji izdaju za "profesionalne" i "objektivne".

Nakon ovog skandala, mi vam ostavljamo da procenite sami - da li je ovo primer objektivnog i profesionalnog novinarstva i u čijem interesu radi Šolakov "Danas".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Rade

25.01.2024 09:22

Piše se sve i svašta razne laži i bljuvotine nema predaje

Vlada

25.01.2024 09:35

Opet možemo da vidimo blisku saradnju tajkunskih medija sa ustašama.

Милица

25.01.2024 09:36

Лист "Danas" је медиј који једино има интерес да ослаби позицију Србије.

Ђорђе

25.01.2024 09:37

Овакви напади на Србију су координисани из истог центра, тајкунски Данас само извршава наређења.