VUČEVIĆ SA BOCAN-HARČENKOM: Ministar informisao ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Autor: D.B.

Vesti

24.01.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučević je istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Republike Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva ni u jednoj od postojećih vojno-političkih organizacija.

VUČEVIĆ SA BOCAN-HARČENKOM: Ministar informisao ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Foto: Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Republike Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Ministar Vučević izrazio je zahvalnost na stalnoj podršci koju Ruska Federacija pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. On je, takođe, istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Republike Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva ni u jednoj od postojećih vojno-političkih organizacija.


Ministar odbrane je informisao ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji i jednostranim potezima koje povlače privremene institucije u Prištini sa ciljem izazivanja sukoba i destabilizacije regiona.

Ambasador Bocan-Harčenko zahvalio je na gostoprimstvu i prilici da razgovaraju o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini i bilateralnoj saradnji dve zemlje, uključujući i saradnju u oblasti odbrane. On je konstatovao neophodnost primene međunarodno obavezujućih sporazuma, uz poštovanje međunarodnog prava po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Ena

24.01.2024 16:53

Rusija i Srbija su uvek bili prijatelji, i tako će biti i dalje.

Jovan

24.01.2024 17:32

Podrška koju Srbija dobija od Rusije učvršćuje njihovo partnerstvo!

Mile

24.01.2024 17:33

Uvek je Srbija bila prijatelj sa Rusijom.

Jovan

24.01.2024 17:34

Ovo je važan korak ka jačanju diplomatskih veza između Srbije i Rusije!