NOVA DIMENZIJA: PREDSEDNIK NAJAVIO POMERANJE GRANICA! Srbija sanja velike snove

Autor:

Vesti

21.01.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve ono što je Vučić izneo predstavljajući nove mere i projekte definitivno označava skok u budućnost

NOVA DIMENZIJA: PREDSEDNIK NAJAVIO POMERANJE GRANICA! Srbija sanja velike snove

Foto: ST/Dragan Kadić, Tanjug/Marko Okovi

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević istakao je da bi, kao jednu od najvažnijih stavki programa "Srbija 2027", istakao novčana izdvajanja za prvo i drugo dete, kao i ogromne fondove za lečenje naših građana i nabavljanje lekova.


- Ali hajde da posmatramo to kao ceo paket. To je šest tačaka koje pokrivaju najvažniji deo države ili društva. Zaista sam bio ponosan što sam građanin Srbije, koja ima plan i viziju. Srbiji je potreban novi talas optimizma. Ovo što Srbija treba da uradi uticaće na položaj svih Srba, na kvalitet života. Ako budemo realizovali ovo što smo najavili biće potpuno nova država i zaokružićemo 15 godina promena i rada na snažnijoj Srbiji, koja se nije odrekla tradicije. Ne možemo zaboraviti naš DNK. Mnogo sam ponosan na Srbiju što ima viziju. Srbiji je potreban optimizam koji je realan, koji razume sve prilike i neprilike koje nas okružuju, da imamo pokretačku energiju. Građanima garantuje politički program. Mislim da smo svi deo tog paketa. Uvek će biti odgovorni Vlada i predsednik. Ono što je rekao i Aleksandar Vučić, pozivamo sve da zajedno pratimo realizaciju projekata i kako će to da funkcioniše. Veliki su zadaci pred Srbijom, moramo da sanjamo velike snove - poručio je Vučević, koji je i predsednik Srpske napredne stranke (SNS).


Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić preksinoć je predstavio plan razvoja Srbije do 2027. i najavio mnogobrojna ulaganja


- Planiramo da uložimo 17,8 milijardi evra, što je na nivou jednogodišnjeg budžeta Republike Srbije, sa svim potrebama. Od toga oduzmite 2,4 milijarde predviđene u ovogodišnjem budžetu, dakle dodatnih 15,4 milijarde evra - pojasnio je šef države u Palati Srbija.


Između ostalog, kako je pisao i Srpski telegraf, za svako prvo dete roditelji će dobijati 500.000 dinara, a za drugo 600.000. Takođe, budžet za lečenje retkih bolesti biće uvećan čak 200 miliona evra, a BDP Srbije 2027. biće gotovo 100 milijardi evra, odnosno triput više nego 2012.


Prema rečima ministra saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Gorana Vesića, Srbija će potpuno promeniti lice, postati mnogo komfornija za život građana i svi njeni delovi će biti saobraćajno povezani i podjednako razvijeni. On je istakao da plan koji je predstavio predsednik Srbije nema nikakve veze sa strankama, već da je to nacionalni plan u kojem, kako je rekao, treba da učestvuju sve građanke i građani Srbije jer je svima u interesu da naša zemlja bude dobro razvijena.


- Kada su u pitanju saobraćajnice, mi ćemo završiti 487 kilometara saobraćajnica do 2027. - istakao je Vesić.

 


Vesić: Srbija će potpuno promeniti lice, postaće mnogo komfornija za život

Potreban nam je novi talas optimizma, poručio ministar Vučević

 

Nikolić: Pokrenuće se cela Srbija

Ekonomista Goran Nikolić izjavio je da će investicioni planovi koje je predstavio predsednik Aleksandar Vučić pokrenuti celu državu i ocenio da je dobro što se postavljaju visoki ciljev, jer se onda više i radi. On je kazao da ima više sektora koji su planirani da se razvijaju, a pre svega su to sektori veštačke inteligencije i nauke, izgradnja naučnih parkova i sve što je u vezi s razvojem novih tehnologija.
Nikolić je dodao da novi ciljevi koji su predstavljeni mogu dodatno da podstaknu i privatne kompanije, koje su posebno pomenute da i one daju svoj doprinos.
- Ovde imamo vrlo važan aspekt koji se tiče pomoći određenim sektorima privrede u smislu industrijalizacije, kao i poljoprivredi - istakao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (30)

Loading
Kristina

21.01.2024 19:03

Sa svim ovim planovima bice zaista lepo ziveti u Srbiji

Sima

21.01.2024 19:04

Samo mogu reci da je danas zivot penzionera u Srbiji zivot dostojan svakog evropskog gradjanina

Suzana

21.01.2024 19:05

Ne znam da li je danas lepse u Srbiji biti penzioner, radnik,majka.....u Srbiji je lepo biti sta god da si .

Nebojša

21.01.2024 19:07

Srbija će se boriti za ostvarenje svojih snova kao što ih i do sada ostvarivala na korist svojih građana