ISTINA O NAPADU NA PAVLINU KOJA JE PEVALA PESME O KOSOVU! Skandalozni tekst u DANASU: "Srbi su nacisti i ljudožderi koji čine zločine nad Albancima još od Balkanskih ratova"

Autor:

Vesti

23.01.2024

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadi na medije i nacionalni identitet

ISTINA O NAPADU NA PAVLINU KOJA JE PEVALA PESME O KOSOVU! Skandalozni tekst u DANASU: "Srbi su nacisti i ljudožderi koji čine zločine nad Albancima još od Balkanskih ratova"

Foto: ATA Images


U poslednjim dešavanjima, jedan od autora lista Danas, Nikola Krstić, izazvao je pažnju javnosti svojom kolumnom koja je izazvala burne reakcije.

Kolumna je bila usmerena na odbranu tajkunskih kolega sa N1 i Nove S, koji su kritikovali devojčicu Pavlinu Radovanović zbog pevanja patriotskih pesama o Kosovu i Metohiji. Međutim, ono što je izazvalo najviše pažnje su ekstremne reči koje je Krstić koristio u svom tekstu, nazivajući Srbe "ljudožderima", "pljačkašima" i drugim pogrdnim imenima. Ove izjave su izazvale kontroverze i podstakle raspravu o slobodi medija i nacionalnom identitetu.


Manipulacija istorijskim događajima

U svom tekstu, Krstić se osvrnuo na istorijske događaje, ali na način koji je izazvao negodovanje javnosti. On je naveo niz događaja iz prošlosti, poput upada srbijanske vojske na Kosovo tokom Balkanskih ratova, represije tokom Rankovićevog vakta i Miloševićevog režima, te pljačke demokratsko-naprednjačke oligarhije. Međutim, ovi istorijski događaji su predstavljeni na tendenciozan način, bez obzira na kontekst i kompleksnost same istorije. Ovakav pristup istorijskim činjenicama može dovesti do iskrivljavanja istine i manipulacije javnim mnjenjem.

- Od upada srbijanske vojske na Kosovo tokom Balkanskih ratova, koja je počinila svirepe zločine koje reči ne mogu da opišu, preko represije tokom Rankovićevog vakta i Miloševićevog ljudožderstva nad albanskim stanovništvem, do pljačkanja demokratsko-naprednjačke oligarhije. U suštini, to je defakto mračni vilajet koji je dehumanizovao, svakome ko se tamo dole našao, šansu za bilo kakvu vrstu razumnosti. To je takođe i ukleto polje na kojem su naša vojska i policija sprovodile nacističku segregaciju tokom poslednjih godina prošloga veka, kakva nije viđena na tlu Evrope od Drugog svetskog rata – stoji u krajnje tendenciozno napisanim redovima Danasovog novinara.

Republika

Foto: printskrin

 

 


Reakcija javnosti

Krstićev tekst izazvao je burne reakcije javnosti, kako među građanima tako i među stručnjacima i analitičarima. Mnogi su istakli da je upotreba ekstremnih reči i generalizacija neprihvatljiva, posebno kada se radi o osetljivim temama kao što je istorija i nacionalni identitet. Takođe, istaknuto je i da je važno da mediji pruže objektivne i uravnotežene informacije, te da izbegavaju senzacionalizam i ekstremizam u izveštavanju.

Zaštita slobode medija i dijaloga

Ovakvi slučajevi naglašavaju važnost zaštite slobode medija, ali isto tako i odgovornosti medija u izveštavanju. Ključno je omogućiti prostor za dijalog i različite perspektive, ali uz poštovanje etičkih standarda novinarstva. Pitanje nacionalnog identiteta i istorijskih događaja zahteva pažljiv pristup, te je važno da mediji doprinesu konstruktivnom dijalogu i razumevanju, umesto podsticanja podele i konflikata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (31)

Loading
Emi

23.01.2024 21:49

Kakv je to novinar koji moze da napada bilo koje dete? Pa kakvi su to novinari iz Danasa?

Maja

23.01.2024 21:53

Muka mi je od ovih ustašoida i balija koji vedre i oblače Srbijom. Sve su opleli pa su našli i ovu lepoticu anđeoskog glasa. A sve samo zato što sen stidi svog porekla! Gade mi se ovaakve movine i ovakvi ne ljudu!

Ena

23.01.2024 22:03

Tajkunski mediji napadaju sve što je srpsko, ne bi li tako naudili Vučiću.

Milana

23.01.2024 22:07

Novinarima iz "Danas" treba zakonom oduzeti licencu za rad