"SRAMOTNO JE DA IMATE DOMAĆU OPOZICIJU KOJA OSPORAVA SUVERENITET SVOJE ZEMLJE" Premijerka Brnabić o navodnim izbornim nepravilnostima!

Autor:

Vesti

23.01.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao zanimljiv detalj izdvojila je analogiju sa sednicom Evropskog parlamenta, naglašavajući da je sednica bila slična, ali nije izazvala očekivani odjek.

"SRAMOTNO JE DA IMATE DOMAĆU OPOZICIJU KOJA OSPORAVA SUVERENITET SVOJE ZEMLJE" Premijerka Brnabić o navodnim izbornim nepravilnostima!

Foto: Branimir Jovanović

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić gostovala je jutros na Kurir televiziji gde je iznela svoje viđenje sinoćne sednice parlamentarne skupštine Saveta Evrope, istakavši da je prisustvovalo dvadesetak poslanika, što po njenom mišljenju govori o nedostatku značajnog interesovanja za temu. 

- Imali smo prilike da svojim očima vidimo kako je izgledala sinoćna sednica i koliko je interesovanje bilo za izbore u Srbiji. Bila je veoma nalik sednici Evropskog parlamenta i nije izazvala ni blizu pažnje koliko je to želela opozicija okupljena oko Dragana Đilasa - rekla je premijerka.

Kao zanimljiv detalj izdvojila je analogiju sa sednicom Evropskog parlamenta, naglašavajući da je sednica bila slična, ali nije izazvala očekivani odjek. Premijerka je istakla da opozicija okupljena oko Dragana Đilasa nije postigla željeni uticaj, te da je pokušaj osporavanja suvereniteta zemlje sramotan. Takođe, naglasila je da je već uveče 17. decembra, na dan izbora, pobeda sa milion glasova razlike bila neupitna.

- Sramotno je da imate domaću opoziciju koja osporava suverenitet svoje zemlje i traži međunarodnu istragu - rekla je premijerka.

Dodala da opozicija ne može da se pomiri sa svojim porazom, ali to su najavili i pre održavanja samih izbora. Ona je rekla i da je već 17. decembra uveče, na dan izbora, pobeda sa milion glasova razlike bila je neupitna.

Da podsetimo, na sednici parlamentarne skupštine Saveta Evrope, posmatrač Pjer Alan Fride izneo je svoje viđenje izbora, navodeći da lično nije video nepravilnosti, ali da je "čuo" o njima od drugih. Sa druge strane, poslanik Evropskog parlamenta i izvestilac Evropske unije za Srbiju Vladimir Bilčik istakao je da ne predviđa međunarodnu istragu izbora u Srbiji, već očekuje da se formiranje institucija odvija u skladu sa izbornim rezultatima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (27)

Loading
nino

23.01.2024 11:16

Da Bog poživi ovako jadnu opoziciju Srbije , dok god su ovako jadni Srbija će ići sigurnim stopama napred.

Tanja

23.01.2024 11:16

Za razliku od svojih prethodnika, koji su doveli Srbiju na ivicu propasti, predsednik je podigao iz pepela I sve pohvale za njega!

Lokica

23.01.2024 11:16

Šta stoka može sem da vređa i krade. Jad.

Keti

23.01.2024 11:17

Pa toliko stranih i domacih posmatraca je pratilo izbore. Da je bilo nepravilnosti neko bi reagovao