DODIK SE ZAHVALIO NA DONACIJI SRBIJE: "Nedvosmisleno su nam pokazali da će Srbija uvek biti uz Republiku Srpsku"

Autor:

Vesti

29.12.2023

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik je naglasio da je izuzetno ponosan što je kao predsednik Republike pokrovitelj ove humanitarne akcije

DODIK SE ZAHVALIO NA DONACIJI SRBIJE: "Nedvosmisleno su nam pokazali da će Srbija uvek biti uz Republiku Srpsku"

Foto: instagram.com/printscreen

Današnja zahvalnost predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, upućena je predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, i predsednici Vlade Srbije, Ani Brnabić, za velikodušnu donaciju od milion evra. Dodik je istakao da ova donacija jasno pokazuje čvrstu podršku Srbije Republici Srpskoj u njenim humanitarnim naporima.

- Јoš jednom su nam nedvosmisleno pokazali da će Srbija uvek biti uz Republiku Srpsku, donirajući milion evra za ovogodišnju humanu misiju - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik je naglasio da je izuzetno ponosan što je kao predsednik Republike pokrovitelj ove humanitarne akcije, koja ima za cilj spašavanje života i pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" postala je neizostavan deo društvenog i javnog života Republike Srpske, te predstavlja simbol ljubavi i solidarnosti prema onima kojima je pomoć neophodna.

- Ponosan sam što je ova humanitarna akcija postala deo našeg društvenog i javnog života i upravo ona na najbolji mogući način govori o nama samima. "S ljubavlju hrabrim srcima" je obeležje Republike Srpske i humanog pristupa naroda, koji je uvek spreman da pomogne - naveo je Dodik.

 

 

Dodik je istakao da je podržao zahteve stručnjaka za osnivanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija, što je rezultiralo uspešnom akcijom sakupljanja sredstava. Ove godine, akcija je prikupila impresivnu sumu od 3.258.852 KM, zahvaljujući angažovanju građana, Vlade Republike Srpske, privrednih društava, preduzeća, ustanova i pojedinaca iz različitih sfera društva.

- Naša obaveza je da reagujemo i pomognemo svakom čoveku, te da to učinimo bez oklevanja. Radili smo svaku novu godinu otvorenog srca, uvek s novom temom, ali sabrani oko istog cilja. Kao ni prethodnih godina, nisam oklevao da podržim zahteve stručnjaka kada su mi predočili koliko je važno da osnujemo registar dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija - napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Ovaj primer solidarnosti i humanosti jasno pokazuje snagu zajedništva i spremnost ljudi da pruže pomoć onima kojima je to potrebno. Donacija Srbije i uspešna realizacija humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" predstavljaju inspirativan primer za druge zajednice i države. 

- Tokom ovogodišnje akcije sakupili smo 3.258.852 KM. Hvala svima koji su bili deo ove velike akcije, građanima koji su pozvali humanitarni broj 1411, Vladi Republike Srpske, privrednim društvima, preduzećima, ustanovama, ljudima iz svih sfera života, pojedincima koji su donirali sredstva i tako dali doprinos ovom okupljanju, koje traje već 14 godina zaredom - naveo je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (72)

Loading
Tara

29.12.2023 14:08

Republika Srpska je nas veliki prijatelj.

Mila

29.12.2023 14:15

Srbija je uvek spremna da pomogne jos ako je u humanitarne svrhe nista lepse i bolje

ana

29.12.2023 14:16

Nije prvi put da nasa drzava donira RS i trba, svi Srbi pod nebeskom kapom treba da su slozni.

aca

29.12.2023 14:16

Inicijativa predsednika Vučića za donaciju od milion evra Republici Srpskoj pokazuje posvećenost jačanju regionalne stabilnosti i saradnje. Važno je podržati zajedničke napore u izazovnim situacijama.