ALEKSANDAR VUČIĆ NAJAVIO REVOLUCIJU U SAOBRAĆAJU: Ovo će promeniti Srbiju!

Autor:

Vesti

20.01.2024

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plan "Srbija 2027 - skok u budućnost" predstavljen u Palati "Srbija"

ALEKSANDAR VUČIĆ NAJAVIO REVOLUCIJU U SAOBRAĆAJU:  Ovo će promeniti Srbiju!

Foto: Printscreen/Pink


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je u Palati "Srbija" predstavio ambiciozan plan "Srbija 2027 - skok u budućnost". Centralna tema predstavljanja bila je izgradnja saobraćajnica i pruga širom zemlje, a Vučić je istakao impresivne podatke o dosadašnjim ostvarenjima i planovima za budućnost.

Impresivni podaci o izgrađenim putevima i planovi za budućnost

Jedan od ključnih momenata predstavljanja plana "Srbija 2027" bila su impresivna saopštenja o izgrađenim deonicama puteva do sada, kao i ambiciozni planovi za naredni period. Vučić je istakao da je od 2012. godine do danas izgrađeno čak 468 km puteva, a da je plan da se do 2027. godine ukupno izgradi 955 km novih saobraćajnica. Ova informacija je posebno značajna jer je naglašena razlika u izgradnji puta od 1945. do 2012. godine, koja je gotovo duplo manja u poređenju sa postignućima u proteklih devet godina.

- A od 1945. do 2012. godine je izgrađeno gotovo duplo manje. Ostalo nam je od Koševa do Preljine, deonicu, biće gotova do 2025. godine. Sledeći je Pakovraće-Požega, ostalo nam je 19,5 km, i to će biti gotovo do 1. oktobra ove godine. Deonica Sremska Rača-Kuzmin u dužini od 19 km, sa mostom u Sremskoj Rači, biti završena do kraja 2025. godine. Fruškogorski koridor, ukupno 47,5 km, biće urađen do juna 2026. godine - rekao je on.




Radovi na ključnim deonicama i mostovima

Predsednik Vučić je detaljno predstavio planove za ključne deonice puteva i mostova širom Srbije. Pored već izgrađenih deonica, poseban akcenat stavljen je na projekte poput deonice Koševi-Preljina, Pakovraće-Požega, Sremska Rača-Kuzmin, Fruškogorski koridor, obilaznica oko Novog Sada, auto-put Vožd Karađorđe i mnoge druge.

Unapređenje saobraćajne infrastrukture kao ključni faktor razvoja

Jedna od ključnih poruka predsednika Vučića bila je značaj unapređenja saobraćajne infrastrukture za razvoj Srbije. Naglašeno je da će završetak ovih projekata značajno uticati na povezivanje gradova, ubrzanje saobraćaja i olakšanje putovanja za građane širom zemlje.

Spajanje gradova i unapređenje regionalne povezanosti

Vučić je istakao da će završetak planiranih projekata omogućiti bolje povezivanje gradova poput Beograda, Novog Sada, Šapca, Loznice, Zrenjanina, Lazarevca i drugih, kao i unapređenje regionalne povezanosti sa manjim mestima poput Kovačice, Idvora, Opova, Nove Varoši i Sjenice.

- Potom imamo deonicu Šabac-Loznica, biće završena uskoro, zatim Dunavski koridor, deonica Požarevac-Golubac, to je 68 kilometara, to završavamo celo do 2026. godine! Obilaznica oko Novog Sada biće urađena za dve i po godine. Beograd-Zrenjanin-Novi Sad tu će biti mnogo muka. Mnogo pre Ekspa ćemo ipak završiti, konačno ćemo biti dobro spojeni i sa Kovačicom, i Idvor i Opovo. To će mnogo značiti za sva ova mesta - istakao je Vučić.

- Radimo od Čibutkovice do Orašcu, deonica od 41 km. Cilj nam je da spojimo Lazarevac i lazarevačka mesta, da spojimo brzom saobraćajnicom sa Aranđelovcem. I Mladenovac će dobiti mnogo brži izlaz za Beograd - kazao je on.



Značaj za lokalno stanovništvo i ekonomiju

Kao jedan od ključnih efekata završetka ovih projekata, naglašen je značaj za lokalno stanovništvo i ekonomiju. Brže i efikasnije povezivanje gradova i regiona omogućiće bolje uslove za privredu, turizam i svakodnevni život građana.

U zaključku, plan "Srbija 2027 - skok u budućnost" predstavlja važan korak ka unapređenju saobraćajne infrastrukture širom zemlje, sa ambicioznim ciljevima i jasnom vizijom razvoja. Očekuje se da će realizacija ovih planova imati dugoročne pozitivne efekte na ekonomiju i kvalitet života građana Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (38)

Loading
Nikola

20.01.2024 19:44

Svaki kilometar puta koji će biti urađen, je kilometar napretka naše zemlje ka budućnosti.

Sandra

20.01.2024 19:48

Velika revolucija saobraćaja nije bila veća u istoriji čovečanstva. Živ I zdrav bio!

Ena

20.01.2024 19:52

Izgradnja modernih saobraćajnica doprinosi privlačenju novih investicija i boljem povezivanju građana.

Vanesa

20.01.2024 20:15

Ovo je ogroman korak napred za Srbiju