NEĆETE VEROVATI KOLIKO NOVCA ĆE DRŽAVA DAVATI ZA ČETVRTO DETE: Vučić otkrio planove za natalitet

Autor:

Vesti

20.01.2024

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić najavio nove ekonomske mere za podsticaj nataliteta

NEĆETE VEROVATI KOLIKO NOVCA ĆE DRŽAVA DAVATI ZA ČETVRTO DETE: Vučić otkrio planove za natalitet

Foto: Printscreen/Pink


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je najavio nove ekonomske mere koje će biti sprovedene kako bi se podstakao natalitet u zemlji. Prema najnovijim planovima, porodice koje dobiju svoje prvo dete će dobiti iznos od 500.000 dinara od države, dok će za drugo dete ta suma biti povećana na 600.000 dinara. Međutim, ono što je izazvalo najviše pažnje su iznosi koji će biti dodeljeni za treće i četvrto dete, koji su znatno veći u odnosu na prethodne iznose.

- Za prvorođeno dete će se dobijati 500.000 dinara od države, za drugo dete 600.000 dinara. Za treće i četvrto dete su mnogo ozbiljnije cifre i dobijaće se mnogo više novca. Sa ovim ćemo da krenemo već od aprila ili maja - saopštio je predsednik



Ovaj potez predsednika Vučića predstavlja deo šireg plana "Srbija 2027 - skok u budućnost", koji je nedavno predstavljen u Palati "Srbija". Očigledno je da je podsticanje nataliteta jedan od ključnih ciljeva ovog dugoročnog plana razvoja zemlje.

Novac kao podsticaj za rađanje dece

Ova najava predsednika Vučića izazvala je različite reakcije širom zemlje. Dok jedni podržavaju ovakve mere kao korak ka podizanju nataliteta i očuvanju porodica, drugi izražavaju zabrinutost zbog dugoročnih ekonomskih posledica ovakvih subvencija. Ipak, ostaje činjenica da je podsticanje nataliteta jedan od ključnih faktora za održavanje ravnoteže u društvu i očuvanje budućnosti nacije.

Plan "Srbija 2027 - skok u budućnost"

Ovaj najnoviji potez predsednika Vučića samo je jedan deo šireg plana "Srbija 2027 - skok u budućnost". Ovaj ambiciozni plan ima za cilj da unapredi različite segmente društva, uključujući ekonomiju, obrazovanje, zdravstvo i infrastrukturu. Implementacija ovakvih mera za podsticanje nataliteta samo je jedan od koraka ka ostvarenju postavljenih ciljeva.

Reakcije javnosti

Najava o novim ekonomskim merama za podsticaj nataliteta izazvala je živu raspravu u javnosti. Mnogi građani su izneli svoje stavove o ovoj temi, ističući kako ova inicijativa može imati značajan uticaj na odluke mladih parova o proširenju porodice. S druge strane, postojala je i zabrinutost da li će ove mere biti dovoljne da se reši problem niskog nataliteta u zemlji.

U svakom slučaju, najnovije najave predsednika Vučića jasno pokazuju da se vlada Srbije ozbiljno suočava sa pitanjem niskog nataliteta i da su spremni da preduzmu konkretne korake kako bi se ova situacija promenila. Ostaje da se vidi kako će ove mere uticati na porodične planove građana i da li će zaista dovesti do povećanja nataliteta u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (32)

Loading
Marko

20.01.2024 18:45

Sve pohvale za finansijsku podrsku porodicama sa decom od strane drzave .

Mitarpavlovic

20.01.2024 18:45

Fantastične vesti za naše mlade bračne parove.

Jana

20.01.2024 18:46

Za državu su deca najveće bogatstvo, porodica je najbitnija i upravo to pokazuje ovim planom.

Tanja

20.01.2024 18:46

Deca su nase bogatsvo,njih treba ulagati,za njih treba ziveti.