VUČIĆ OTKRIVA GLAVNU TEMU IZ DAVOSA - Veštačka inteligencija će promeniti svet! Ko će imati lek za rak? Kako će ovo uticati na Srbiju?

Autor:

Vesti

20.01.2024

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić predstavio program "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027"

VUČIĆ OTKRIVA GLAVNU TEMU IZ DAVOSA  - Veštačka inteligencija će promeniti svet! Ko će imati lek za rak? Kako će ovo uticati na Srbiju?

Foto: ST/Dragan Kadić


Danas je u Palati "Srbija" održana prezentacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koja je bila posvećena programu "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027" za period od 2024. do 2027. Ovo značajno događanje okupilo je premijerku Anu Brnabić, kao i ministre u Vladi Srbije, a predsednik je istakao ključne tačke ovog programa koji će biti od izuzetnog značaja za dalji razvoj zemlje.



Smanjenje nejednakosti kao prioritetna tema

Jedna od ključnih tema kojom se predsednik Vučić bavio tokom prezentacije jeste smanjenje nejednakosti u društvu. On je istakao da je neophodno smanjiti jaz između najbogatijih i najsiromašnijih slojeva stanovništva i naglasio da će se pažljivo raditi na ostvarivanju ovog cilja, uz poseban osvrt na poslodavce. Takođe, predsednik je istakao da će veliki izazov biti održavanje nezaposlenosti između 7 i 9 odsto, te da će se Vlada posvetiti ovom pitanju kako bi obezbedila stabilnost na tržištu rada.

Uticaj veštačke inteligencije na globalnu ekonomiju

U svetlu nedavne glavne teme u Davosu - veštačke inteligencije, predsednik Vučić je istakao značaj ove oblasti i njen uticaj na globalnu ekonomiju. Posebno je naglasio mogućnost saradnje između Amerike i Kine u ovoj oblasti, te je istakao da bi takva saradnja mogla doneti revolucionarne pomake u medicini, uključujući pronalazak leka za rak. Ipak, predsednik je upozorio da bi ova saradnja takođe mogla rezultirati velikim otpuštanjima, što bi predstavljalo veliki izazov za čitav svet.

- Moramo smanjiti jaz između najbogatijih i najsiromašnijih! Pažljivo ćemo to raditi, moramo paziti i na poslodavce. Veliki izazov će biti da nezaposlenost održimo između 7 i 9 odsto. Veštačka inteligencija je bila glavna tema u Davosu. Ako Amerikanci i Kinezi budu sarađivali, za samo par godina doneće nam lek za rak. Ali doneće i ogromna otpuštanja, što će biti veliki problem za celu planetu - istakao je Vučić.


U zaključku, program "Skok u budućnost - Srbija EXPO 2027" predstavlja značajan korak ka daljem napretku Srbije, sa fokusom na smanjenje nejednakosti i praćenje globalnih trendova, kao što je razvoj veštačke inteligencije. Očekuje se da će ove inicijative imati pozitivan uticaj na ekonomiju i društvo u narednom trogodišnjem periodu.<

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Jovan

20.01.2024 18:45

Veštačka inteligencija može biti od velike koristi, ali sa druge strane i veliki rizik iz tog razloga ne sme se olako oslanjati na nju

Vanja

20.01.2024 18:47

Veštačka inteligencija ubrzano menja svet, nemoguće je da Srbija ostane izostavljena u tim promenama.

Predrag

20.01.2024 18:49

Sve od lekova što se bude pojavilo u svetu, našem narodu će da ih obezbedi naš predsednik, u to nemam sumnje.

Tanja

20.01.2024 18:50

Zdravlje je nesto najbitnije. Kada si zdrav imas sve ,kada si zdrav mozes sve.