MDULS oštro demantuje neistinite navode "Nove"! Rešen slučaj BUDIMIRA RIKANOVIĆA!

Autor:

Vesti

18.01.2024

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo još jednom ističe da su sve promene koje su vršene u Jedinstvenom biračkom spisku zasnovane na zakonitim i pravno relevantnim činjenicama, te da je ovo još jedan pokušaj opozicije da kod građana stvore zabunu i pometnju u vezi sa Jedinstvenim biračkim spiskom i da, bez obzira na slobodno izraženu volju naroda na izborima 17. decembra, silom preuzmu vlast u Srbiji.

MDULS oštro demantuje neistinite navode "Nove"! Rešen slučaj BUDIMIRA RIKANOVIĆA!

Foto: Shutterstock

Glasačka kutija

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prinuđeno je da reaguje povodom laži objavljenih 18. januara 2024. godine u dnevnim novinama "Nova“ da je građanin po imenu Budimir Rikanović upisan na više adresa u Jedinstvenom biračkom spisku. 

- Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave oštro demantuje navode da se ime građanina Budimira Rikanovića 2023. godine našlo na biračkom mestu u Beogradu za lokalne, a na adresama u Zvorniku i Loparama za parlamentarne izbore - kaže se u saopštenju i nastavlja.

- Obaveštavamo javnost da je Budimir Rikanović prvi put upisan u birački spisak po prijavi prebivališta 03. februara 2022. godine na Voždovcu, gde je i glasao na parlamentarnim i lokalnim izborima održanim 2023. godine, te da od tada njegova adresa u biračkom spisku nije menjana. 

- Naglašavamo i to da je Rikanović glasao u Bosni i Hercegovini na parlamentarnim izborima koji su održani 2022. godine, i to prema izabranom mestu glasanja u inostranstvu.
 

- Ministarstvo još jednom ističe da su sve promene koje su vršene u Jedinstvenom biračkom spisku zasnovane na zakonitim i pravno relevantnim činjenicama, te da je ovo još jedan pokušaj opozicije da kod građana stvore zabunu i pometnju u vezi sa Jedinstvenim biračkim spiskom i da, bez obzira na slobodno izraženu volju naroda na izborima 17. decembra, silom preuzmu vlast u Srbiji. 

- I ovom prilikom napominjemo da su izbori koji su održani 17. decembra bili apsolutno demokratski, regularni i legitimni.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading