"Rezultati izbora u Srbiji su jasni, hoće drugi Majdan"! Francuski evroposlanik Marijani osuo paljbu po Evropskom parlamentu!

Autor:

Vesti

18.01.2024

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponoviću, bili su međunarodni posmatrači koji su, bar oni koji su javno govorili, rekli da su se izbori odvijali normalno i čeka se finalni izveštaj. Jedan ozbiljan parlament ne bi održavao debatu pre nego što dobije konačni izveštaj međunarodnih posmatrača, rekao je Marijani.

"Rezultati izbora u Srbiji su jasni, hoće drugi Majdan"! Francuski evroposlanik Marijani osuo paljbu po Evropskom parlamentu!

Foto: youtube.com/printscreen

evropska komisija

Francuski evroposlanik Tjerti Marijani izrazio je danas svoju zabrinutost povodom jučerašnje debate u Evropskom parlamentu o izborima u Srbiji.

On je istakao da je Parlament "igrao s vatrom" i postavio pitanje o namerama njegovih kolega u vezi sa ovom temom, naglašavajući da su rezultati izbora jasni, te da je nepotrebno dovođenje u pitanje vladajuće strukture u Srbiji.


Marijani je posebno naglasio nedostatak konačnog izveštaja međunarodnih posmatrača kao ključnog faktora pre donošenja zaključaka o regularnosti izbora u Srbiji. Izrazio je svoje nezadovoljstvo što se debata održava pre nego što je konačni izveštaj ODIHR-a dostupan, ističući da je to nešto što se retko viđa u ozbiljnim parlamentima.

On je to rekao za Tanjug povodom juče održane debate u Evropskom parlamentu o nedavno održanim izborima u Srbiji, i istakao da se zna ko je pobedio.

- Ponoviću, bili su međunarodni posmatrači koji su, bar oni koji su javno govorili, rekli da su se izbori odvijali normalno i čeka se finalni izveštaj. Jedan ozbiljan parlament ne bi održavao debatu pre nego što dobije konačni izveštaj međunarodnih posmatrača. U trenutku kada još ne znamo sadržaj konačnog izveštaja ODIHR o izborima u Srbiji, to je nešto pomalo specijalno, ponekad mi ovaj parlament liči na nevladinu organizaciju, organizaciju grupe Soroš, kada se sluša debata jasno se vidi da svi žale zbog izvesnog broja neregularnosti iako skoro niko nije bio tamo - rekao je Marjani.

Prema njegovim rečima, neki sanjaju o tome da se napravi drugi Majdan.

- Kada smo pre Božića videli te proteste, pitam se da li neki žele da urade ono što se dogodilo u Ukrajini pre 10 godina obaranjem jedne vlade, pokušavajući da podstaknu jednu revoluciju veštački, finansiranu iz inostranstva - rekao je on.

Ističe da je zabrinutm da se pita šta to namerava EP, i dodaje da nam je potreban mir.

- Srbija je organizovala izbore, rezultat je jasan i sada treba sarađivati s vladom, to je sve, a ne dovoditi je u pitanje - rekao je Marijani.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Zora

18.01.2024 16:28

Vlast u Srbiji biraju građani Srbije. Ne dobija se vlast na ulici.

Ena

18.01.2024 17:18

Većina svetskih političara ne dovodi u pitanje fer i poštene izbore u Srbiji. Jedino se bune plaćenici.

Tanja

18.01.2024 17:47

Izbori su odradjeni po svim pravilima i posteno. Rezultati su jasni.

Tanja

18.01.2024 17:50

Gradjani Srbije su na izborima pokazali koga zele za vodju. To bi trebalo svima da bude jasno.