POSMATRAČ OEBS-A O IZBORIMA U SRBIJI! Proces se odvijao apsolutno mirno i tiho, normalno da kažemo!

Autor:

Vesti

20.12.2023

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misija OEBS je posmatrala vanredne parlamentarne izbore, koji su održani zajedno sa lokalnim izborima u nedelju 17. decembra.

POSMATRAČ OEBS-A O IZBORIMA U SRBIJI! Proces se odvijao apsolutno mirno i tiho, normalno da kažemo!

Foto: Republika.rs

Mada su pojedinim opzicionarima posle nedavnih izbora u Srbiji, na kojima su pukli kao zvečke, puna usta priča o neregularnosti, demantovao je ih je Portugalac, poslanik socijalista Horhe Seguro Sančes.

On je učestvovao u posmatračkoj misiji Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Misija je posmatrala vanredne parlamentarne izbore, koji su održani zajedno sa lokalnim izborima u nedelju 17. decembra.

- Proces se odvija apsolutno mirno i mirno, normalno, da kažemo - rekao je poslanik za DN ove nedelje, nakon što je bio na osam biračkih mesta.

Podsećamo da je na parlamentarnim izborima u nedelju 17. decembra, apsolutnu većinu dobila lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ koja je osvojila 46,86 odsto glasova.

Potom sledi lista „Srbija protiv nasilja“ koja je osvojila je 23,36 odsto glasova, zatim Socijalistička partija Srbije – 6,59, dok izborna lista „Nada za Srbiju“ ima 5,02 odsto. Sledeća je lista „Mi – glas iz naroda – Branimir Nestorović“ sa 4,68 odsto, dok Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović imaju 2,8 odsto glasova.

Cenzus za ulazak u parlament prešle su i tri manjinske stranke, Savez vojvođanskih Mađara sa 1,72 odsto glasova birača, kao i liste Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini sa 0,78 odsto podrške, i SDA Sandžaka sa 0,6 odsto glasova izašlih birača.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Jovana

20.12.2023 21:48

Zna se da su izbori bili mirni i odvijali su se u skladu sa zakonom,ali opozicija ne želi da prizna poraz.

Mila Mica

20.12.2023 21:51

Svi posmatraci i kontrolori su isto izjavili,izbori su prosli mirno,tiho i bez zakonskih nepravilnosti.

Srđa

20.12.2023 21:57

Tako je i bilo, samo opozicija vidi stvari koje ne postoje.

Nataša

20.12.2023 22:23

Opozicija samo traži izgovore za loše rezultate.