O ČEMU SU RAZGOVARALI VUČIĆ I GENERALNI DIREKTOR IAEA? Saznajte sve detalje!

Autor:

Vesti

16.01.2024

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večernji sastanak u Davosu, predsednik Vučić razgovarao sa generalnim direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju

O ČEMU SU RAZGOVARALI VUČIĆ I GENERALNI DIREKTOR IAEA? Saznajte sve detalje!

Foto: Instagram buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, boravi u Davosu gde je imao veoma značajan sastanak sa Rafaelom Grosijem, generalnim direktorom Međunarodne agencije za atomsku energiju. Na svom Instagram profilu, predsednik je izrazio očekivanje da će Grosi uskoro posetiti Beograd kako bi razgovarali o ključnim pitanjima za razvoj Srbije, Zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope.

 

 


Osim toga, predsednik Vučić se sastao i sa premijerom Kraljevine Belgije, Aleksandrom De Kroom, čime je dodatno ojačana diplomatska saradnja između dve zemlje. Tokom svog boravka u Davosu, predsednik Vučić planira niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima, kao i brojnim predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija.

 

 

- Očekujemo da Rafael Grosi, generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju #IAEA uskoro poseti Beograd i da razgovaramo o ključnim pitanjima za razvoj naše Srbije, Zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope - napisao je Vučić na Instagramu.

 

 


Učešće na Svetskom ekonomskom forumu: Važnost dijaloga i saradnje

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu okuplja više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, kao i lidere civilnog društva i stručnjake. Predsednik Vučić ističe važnost učešća na ovom skupu gde se otvaraju brojne teme od globalnog značaja, te naglašava potrebu za očuvanjem mira i pripremom za velike izazove koji predstoje.

 

 

-Ići ćemo na te skupove na kojima će biti mnogi evropski lideri, sa kraljem i kraljicom Belgije sam se već video ovde. Dobro je da sam pažljivo slušao. Ja sam i na ovom obraćanju bio uz predstavnike belgijske monarhije, nije bilo predsednika, premijera. Ljudi ne vole da slušaju druge ljude. Naše je da gledamo da čuvamo mir i da se pripremamo za nešto što je za nas veliko - istakao je predsednik.

Iskorak ka internacionalnoj saradnji: Srbija na svetskoj političkoj sceni

Dolazak generalnog direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju u Beograd biće značajan korak ka jačanju saradnje Srbije sa međunarodnim institucijama, a sastanci sa evropskim liderima i predstavnicima globalnih kompanija pružaju priliku za promociju ekonomske i političke stabilnosti regiona.

U zaključku, predsednik Vučić ističe da je dijalog ključan za izgradnju međunarodnih odnosa, te da je prisustvo na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu prilika za Srbiju da pokaže svoju posvećenost miru, stabilnosti i prosperitetu, kako na domaćem, tako i na međunarodnom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (12)

Loading
Bubi

16.01.2024 20:38

Velika čast za Srbiju što se Vučić nalazi na Samitu u Davosu među visokim državnim zvaničnicima!

Tanja

16.01.2024 20:49

Predsednik Vučić sa svima želi dobru saradnju i sve što radi radi u interesu građana Srbije.

Nena

16.01.2024 21:30

Otkad je Vučić preuzeo kormilo Srbije, naša država je rado vidjena na svim evropskim i svetskim skupovima. I poštovana i uvažena.

Vera

16.01.2024 21:32

Ovaj susret u Davosu doneće Srbiji mnogo benefita i novih investicija. Vučić je neumoran po pitanju održavanja intenzivnih diplomatskih odnosa sa razvijenim zemljama.