MALI O DODATNIM VAUČERIMA: Otkrio detalje, evo kada će građani Srbije biti obavešteni o svemu!

Autor:

Vesti

15.01.2024

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke održana je danas u sedištu te stranke na Novom Beogradu.

MALI O DODATNIM VAUČERIMA: Otkrio detalje, evo kada će građani Srbije biti obavešteni o svemu!

Foto: Branimir Jovanović

Pored predsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića, obratio se i ministar finansija Siniša Mali koji je govorio o javnom dugu.

- Javne su finansije stabilne, to kaže Međunarodni monetarni fond. Javni dug u odnosu na BDP je još niži, sve Srbija izmiruje u dinar, nije tačna informacija da ćemo se toliko zadužiti. Paralelno sa zaduživanjem se i vraćaju neki dugovi. Mnogo je važnije za šta se novac ulaže: Kada imate jednu kredibilnu državu kao što je Srbija, da li je to kanalizacija, vodovodna mreža, fabrike za pročišćavanje otpadnih voda, inovativni lekovi, mamografi, to je novac koji se koristi i po tome ne može niko ništa da nam kaže - ulažemo u ono što je u interesu građana Srbije - istakao je Siniša Mali, dodavši da Srbija nema nikakav problem sa javnim dugom.

Na pitanje o dodatnim vaučerima za građane Srbije, koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar finansija Siniša Mali je istakao da se radi o sjajnoj vesti.

- Da ne pokvarim ono što je plan za subotu, biće predstavljanje programa koji je vezan za 2027, sastavni deo i životni sandard građana Srbije, sa svim predlozima koje ćemo da srpovedemo. Među njima su i vaučeri. Ne bih danas detalje, u subotu će o tome biti obavešteni svi građani. Ne samo o toj pomoći, već i svim ostalima. Ta prezentacija u subotu koju će voditi predsednik treba da da jasnu sliku o tome u kom smeru idemo pod "kišobranom" velikog projekta EXPO. Svaki građanin Srbije treba da oseti korist od toga u smislu investicija, infrastrukturu, ali i životni standard to jeste porast penzija i plata... Mnogo toga još planiramo da uradimo za životni standard građana Srbije i to nam je tema za veliku prezentaciju za subotu - pojasnio je Mali.

Vučević se osvrnuo na rezultate izbora održanih 17. decembra 2023. godine.

- Izvršili smo analizu izbornih rezultata i na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Izbore smo ocenili kao uspešne, što se tiče liste Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane. Zahvalni smo Aleksandru Vučiću što je bio sa nama, ne samo kao nosilac liste, već što je istrpeo najveće pritiske. Ubedljiva pobeda naše liste. Od 66 lokalnih samouprava, u 54 imamo samostalnu većinu, a u 65 smo pobedili, da li u apsolutnim ili relativnim brojevima. Zadovoljni smo izbornim rezultatom, ali pre svega fokusirani na ono što nas čeka u narednom periodu.

- Ići ćemo polako u skladu sa rokovima. Ni na lokalnom nivou nećemo da žurimo, nego da vidimo koga će naša stranka da kandiduje. Pokazaćemo da imamo snage za nova imena i nova lica. Što se tiče narodne skupštine i konstituisanja, rokovi teku od 12. januara, 30 dana, u tom roku će biti konstituisano - rekao je Vučević i istakao da su ljudi dali podršku SNS pre svega zbog odluka i primena koje se u prvom redu odnose na povećanje plata, penzija, primanja, ali i u školstvo, zdravstvo i mnoge druge oblasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (17)

Loading
Ana

15.01.2024 19:30

Srbija ima danas jaku i stabilnu ekonomiju.

Milica

15.01.2024 19:37

Država Srbija misli na svoje građane.. To se pokazuje i ovim potezima..

Милица

15.01.2024 19:56

Србија на челу са СНС је постала економски јака и стабилна држава.

Zvezdica

15.01.2024 19:58

Građani pokazuju veliku zainteresovanost za vaučere i ove godine.