SVETSKA IZLOŽBA RAK-RANA SRPSKE OPOZICIJE: Lažu o 15 milijardi, znaju da će im EXPO biti kraj

Autor:

Vesti

15.01.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izmislili da će cena biti astronomska da bi sprečili projekat koji će promeniti lice Srbije i izbrisati ih s političke mape

SVETSKA IZLOŽBA RAK-RANA SRPSKE OPOZICIJE: Lažu o 15 milijardi, znaju da će im EXPO biti kraj

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC, Telegraf

Svetska izložba EXPO 2027, koja će biti održana u Beogradu, postala je problem broj jedan dela opozicije okupljene oko Dragana Đilasa. Ovo možda i ne treba da čudi ako se u obzir uzme činjenica da će Beograd, ali i cela Srbija, do kraja 2026. dobiti potpuno novo lice, kako na planu infrastrukture tako i na polju umetnosti, kulture, sporta, ali i mnogih drugih oblasti.


SVE BI DA RUŠE


Zaključak je logičan: procvat Srbije opoziciji nikako ne ide u prilog jer će to ubiti i poslednji tračak nade da će ikada imati šanse za pobedu na izborima, pa stoga iz svih oružja treba udariti baš na EXPO. To je preksinoć u "Utisku nedelje" na Šolakovom N1 pokušao potpredsednik Đilasove stranke Borko Stefanović, sipajući drvlje i kamenje na ovaj svetski događaj.


- Poštovani građani, Beograd im je bitan zbog građevinskih dozvola, da bi krali zbog EXPO, koji su procenili na 15 milijardi evra, a svaka ta izložba u svetu nije koštala preko 7,5 ili 7,8 milijardi dolara. Oni hoće polovinu tog novca, bez bilo kakvog javnog uvida, da otmu i onda oni budu još bogatiji - kazao je Stefanović.


Sumanuta brojka koju je pomenuo, naravno, nije tačna i 15 je puta manja. To je pre nekoliko dana rečeno čak i na pomenutoj televiziji: 578 miliona evra za EXPO i 418 miliona za nacionalni stadion, a sa svim uređenjima neće dobaciti ni do dve milijarde. Primera radi, Astanu je ova izložba koštala tri, a Rijad i Dubai, koji su se nepotrebno razbacivali novcem, sedam-osam milijardi.


Ove laži su, naravno, u funkciji huškanja naroda protiv ovog projekta i, u krajnjoj liniji, njegovog zaustavljanja, što je priznao i bivši poslanik iz redova Đilasove opozicije Đorđe Miketić:


- U Beogradu možemo da se dogovorimo šta znači politika za građane, da se odbrani javni interes, da se zaustavi gradnja na Makišu, da se zaustavi rušenje Sajma, EXPO i tu partnere tražimo široko.


CILJ NAPAD NA VUČIĆA


Sandra Božić, funkcionerka SNS, ističe da opozicija više ničim ne može da je iznenadi.
- Čudi me da već nisu razapeli šatore u Surčinu, uz poruke kako će rušiti ceo sajamski prostor. Setimo se samo Beograda na vodi, za koji su tvrdili da je bio fantazmagorija, pa su onda pretili rušenjem, a danas se šepure po promenadi i stanovima koje su pokupovali. Umesto da podrže projekat od nacionalnog značaja i čestitaju Srbiji na ovakvom uspehu, oni su odlučili da projekat opet iskoriste za napad na Aleksandra Vučića, valjda polazeći od toga kakvim bi se malverzacijama oni bavili - kaže naša sagovornica.


koliko je druge koštalo
Astana, 2017.
3,3 milijarde
Dubai, 2022.
8 milijardi
* u dolarima


Graovac: Nesposobni za širu sliku


Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost za Srpski telegraf kaže da su ovakvi potezi opozicije očekivani i da ovakvim ponašanjem pokazuju svoju infantilnost.
- Pre toga su opstruirali Beograd na vodi, kao i mnoge druge infrastrukturne projekte, pa čak i postavljanje spomenika. Oni time jasno pokazuju da su nezreli i nisu dorasli fer i iskrenoj političkoj borbi. Oni očigledno nisu sposobni da sagledaju širu sliku i njima sve što dolazi od vlasti nužno mora biti loše - kazao je Graovac.


Zemlju nećemo prepoznati


EXPO 2027 Srbiji će doneti ogroman priliv novca, a lice Beograda i cele zemlje biće potpuno izmenjeno.


- Za tri godine najveće gradove nećemo prepoznati, ali ni mnoge druge. Ako pogledate samo Beograd, a neću pričati najviše o njemu, milijardu i 700 miliona odlazi na uređenje samo tog dela oko EXPO. Trebaće nam ljudi da nam pomognu, biće nam potrebno mnogo dobrovoljaca i cela Srbija da radi. Celu zemlju, ne samo Beograd, nećete prepoznati za četiri godine. To ćemo da iskoristimo za dalji razvoj Srbije. Neverovatno je da do sada nismo zaustavili nijedan projekat - rekao je predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (15)

Loading
Milica

15.01.2024 19:07

Opozicija samo trazi nacin da madjija gradjane svojim lazima masuci lazima i busajuci se glasno istim lazima koje je narod davno video

Ana

15.01.2024 19:09

Da li je realno da ova opozicija ne prestaje da plasira lazi i obmane?

Ana

15.01.2024 19:09

Da li je realno da ova opozicija ne prestaje da plasira lazi i obmane?

Zvezdica

15.01.2024 20:08

Svaka izgovorena reč od strane opozicije i čista laž, jer oni ne znaju ništa drugo da rade.