VELIKA BRITANIJA JE OSMI NAJVEĆI INVESTITOR U SRBIJI: Mali se sastao sa ambasadorom Fergusonom (FOTO)

Autor:

Vesti

11.01.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjih deset godina robna razmena Srbije i Velike Britanije je gotovo trosturko uvećana, dodaje ministar.

VELIKA BRITANIJA JE OSMI NAJVEĆI INVESTITOR U SRBIJI: Mali se sastao sa ambasadorom Fergusonom (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/mali_sinisa/

Ministar finansija Siniša Mali imao je danas sastanak sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije u Srbiji  Edvardom Fergusonom, na kom su razgovarali o mogućnostima razvoja dalje saradnje dve zemlje.

On je na svom Instagram nalogu objavio da je “u poslednjih deset godina robna razmena Srbije i Velike Britanije je gotovo trosturko uvećana, a najaveći nivo izvoza i uvoza zabeležen je 2022. godine”

- Ocenili smo da je to rezultat Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, potpisanog sredinom 2021. godine. Velika Britanija je osmi najveći investitor u Srbiji budući da je u periodu od 2010. do 2022. godine u Srbiju uložila oko 1,3 milijardi evra. Britanski investitori prisutni su u duvanskoj industriji, telekomunikacijama, nekretninama, finansijskom posredovanju, automobilskoj industriji. U Srbiji posluje više od 600 britanskih firmi i preduzetnika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading