PREDSEDNIK VUČIĆ SA AMERIČKIM AMBASADOROM HILOM: Potvrdili smo našu posvećenost održanju mira i stabilnosti u regionu (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

11.01.2024

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je razgovor sa ambasadorom ocenio kao uspešnan i otvoren.

PREDSEDNIK VUČIĆ SA AMERIČKIM AMBASADOROM HILOM: Potvrdili smo našu posvećenost održanju mira i stabilnosti u regionu (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih američkih država Kristoferom Hilom.

"Otvoren razgovor sa ambasadorom Kristoferom Hilom o daljem unapređenju srpsko-američkih političkih i ekonomskih odnosa. Razgovarali smo i o međunarodnoj poziciji Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima. Potvrdili našu posvećenost održanju mira i stabilnosti u regionu i jačanju prijateljstva i saradnje između Srbije i SAD", napisao je predsednik na Instagramu.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije se i juče sastao sa Bocan Harčenkom

Vučića su direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov i ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko upoznali sa istorijatom Ruskog doma u Beogradu i tom prilikom je istaknuto da je osnivanje Ruskog doma podržao Aleksandar Prvi Karađorđević 1933. godine.

Upisao se u knjigu i napisao da je srećan što je imao priliku da poseti Ruski dom i da sazna mnogo o kulturi naših ruskih prijatelja. Kako je rečeno, biblioteka Ruskog doma ima 75.000 knjiga.

Istakli su da Aleksandar Prvi Karađorđević nije bio u zemlji kada je otvoren Ruski dom, ali da su bili njegova žena i cela rodbina, kao i da je otvaranje bilo po njegovom naređenju.

Vučić je tokom šetnje odgovarao na pitanja novinara i prokomentarisao je naoružavanje Francuske.

"Amerikanci su rekli pomno pratimo šta se zbiva... Tako i ja sve pomno pratim šta se dešava u svetu, vidite da se svi naoružavaju do zuba pa što ne bi i Francuska", kazao je Vučić upitan o aktuelnoj situaciji s novim premijerom u Francuskoj, prethodno podsetivši na pitanje Klana Kosova postavljeno američkim vlastima šta kažu na to da Srbija planira vraćanje obaveznog vojnog roka.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Marija

11.01.2024 12:29

Još jedna potvrda dobrog prijateljstva između Srbije I SAD.

Mirjana

11.01.2024 13:11

@Marija - Bitno je da Srbija ima dobre odnose sa svima.

Marija

11.01.2024 12:30

Srbija nastavlja da održava mir i stabilnost kako sa svim zemljama u regionu, tako I sa SAD.

Marija

11.01.2024 12:30

Bez obzira koliko je ozbiljna situacija i tema za razgovor, predsednik na svakom sastanku ne odustaje od svojih ciljeva i zahteva.