REČENO, UČINJENO! Aleksandar Vučić sat koji je dobio od predsednika Češke POKLONIO PRVOJ BEBI ROĐENOJ NA KOSOVU I METOHIJI! (VIDEO)

Autor:

Vesti

06.01.2024

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak se rodio u mestu Gotovuša.

REČENO, UČINJENO! Aleksandar Vučić sat koji je dobio od predsednika Češke POKLONIO PRVOJ BEBI ROĐENOJ NA KOSOVU I METOHIJI! (VIDEO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio je dečaku Jakovu sat koji je dobio od češkog predsednika Miloša Zemana.

Sat koji sam dobio od češkog predsednika Miloša Zemana poklanjam Jakovu Jovanoviću, dečaku čiji su roditelji iz Gotovuše kod Štrpca, a koji je prva srpska beba rođena na Kosovu i Metohiji u 2024. godini. Mir božji, Hristos se rodi - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Predsednik Vučić čestitao Božić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, i poželeo im da taj veliki praznik proslave u miru, radosti i blagostanju.

U čestitki se kaže:

"Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve srdačno čestitam Badnji dan i Božić, uz iskrenu želju da veliki praznik proslavite u miru, radosti i blagostanju.

Proslavljanje Božića u našem narodu ima dubok duhovni i istorijski koren koji je ponosno negovan i prenošen s generacije na generaciju. Čvrstu nadu i nadahnuće uliva saznanje da u našoj Srbiji, zemlji mira, solidarnosti i napretka, uz puno razumevanja i poštovanja, saborno čuvamo trajne hrišćanske vrednosti koje su naš narod stolećima okupljale i ujedinjavale.

Srpska pravoslavna crkva ima nemerljivu i jedinstvenu ulogu u očuvanju našeg bogatog duhovnog i kulturnoistorijskog nasleđa. Ona je primer posvećenosti u služenju narodu, u brizi o njegovom obrazovanju, duhovnom i moralnom napretku.

Duhovna snaga našeg naroda i Srpske pravoslavne crkve, posebno je izražena na našem stradalnom Kosovu i Metohiji, na kojem čuvamo srpski narod i našu državu Srbiju u celini, koja će nastaviti da snažno pomaže i ulaže u naše svetinje, jer nam je sveta dužnost da se Pećka kandila nikada ne ugase.

Izražavam Vam, Vaša Svetosti, duboku zahvalnost za neumorni trud i ogroman doprinosu razvoju konstruktivnog dijaloga između Srpske pravoslavne crkve i naših državnih institucija, uz uverenje da je on na dobro svim našim građanima.

Iskreno Vam želim uspeh u odgovornoj patrijaraškoj službi, uz radosni pozdrav: Mir Božiji, Hristos se rodi!"

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Anonymous

06.01.2024 10:42

Lep gest i odlican poklon.

Sara

06.01.2024 10:59

Predsednik uvek održi obećanje! Veoma je lep poklon uručio prvoj rođenoj bebi na KiM u ovoj godini!

Sanja

06.01.2024 11:04

Ovo je divna gesta i primer kako poklon može imati duboko simbolično značenje. Bravo za predsednika Vučića na ovoj inicijativi!

Lidija

06.01.2024 11:05

Sat kao poklon predstavlja ne samo vreme, već i trajnu uspomenu na ovaj važan trenutak za prvu bebu rođenu na Kosovu i Metohiji. Lepa gesta od strane Vučića.