MICIĆ DOBIO PRILIKU: Oklahoma PORAŽENA, trener ODUŠEVLJEN Srbinom!

Autor:

Sport

06.01.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepe reči za srpskog plejmejkera, ali nije izbegnut poraz.

MICIĆ DOBIO PRILIKU: Oklahoma PORAŽENA, trener ODUŠEVLJEN Srbinom!

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera poraženi su na gostovanju Bruklin Netsima (115:124) što je bio drugi vezani neuspeh za njih u NBA ligi, a sad se nalaze na drugoj poziciji Zapadne konferencije.

Vasilije Micić igrao je 12 minuta na ovom duelu, a postigao je šest poena uz perfektan šut za dva poena 3/3 i jednu promašenu trojku

Netse su do pobede predvodili Spenser Dinvidi i Nik Klakston sa po 23 poena, Kem Tomas dodao je 19, dok je Mikal Bridžis postigao 17.

U Oklahomi standardno najbolji Šaj Gildžes Aleksander sa 34 poena.

Ono što je svim ljubiteljima košarke u Evropi krivo je da Vasa Micić ne dobija minute koje zaslužuje.

Otišao je u NBA kao dvostruki šampion Evrolige, MVP tog takmičenja, ostvario se u svakom smilu i profilisao kao jedan od najboljih igrača Starog kontinenta, a dobija priliku na kašičicu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vasilije Micić

 

Trener Oklahome, Mark Dagelnot dobio je pitanje nakon meča od novinara da prokomentariše igru Vasilija Micića i kako se on uklapa u čitav koncept Tandera, a usledio je odgovor u "američkom stilu".

- Način na koji mi igramo je takav da igrači ne obraćaju toliko pažnje na svoje pozicije. Oni se konstantno rotiraju, zbog toga imamo dosta prostora da ga koristimo na lopti kao što je to bio slučaj večeras. Nekada ga koristimo bez nje, kao sekundarnog plejmejkera. I tako zaista koristimo sve igrače, ne samo one na perimetru. On čini sve lakšim, posebno u napadačkom smislu, jer ima neverovatan košarkaški IQ, aktivira svoje saigrače, pogađa šuteve. Jednostavno sluša šta mu utakmica govori. Možete da ga stavite bilo gde na terenu, donosi kvalitet na teren i to je uradio od prvog dana. Zadržao je oštrinu, uklopio se u sistem i uradio sjajan posao - rekao je trener Okhlahome.

Sve pršti od pohvala, a na kraju dozirana minutaža. Naravno, Vasilije želi da se dokaže u NBA ligi, a finansijski uslovi su takođe fantastični, ali možda je vreme za povratak u Evropu.

Ne postoji tim u Evroligi koji ga ne bi želeo u svojim redovima, a imao bi potpunu slobodu i bio bi glavni igrač.

Ostaje da navijamo da VAsa dobije što više minuta i da spreman dočeka Olimpijske igre u Parizu i nastup za košarkašku reprezentaciju Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading