HRVATI PUCAJU OD MUKE ŠTO JE SRBIJA ZA VUČIĆA: Shvatili šta je istina, pa zakukali

Autor: B. K. - T. B.

Vesti

03.01.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutarnji: Opozicija nije iznedrila nijednog političara koji bi posedovao talenat i harizmu. Neki od njih su za režim dar božji.

HRVATI PUCAJU OD MUKE ŠTO JE SRBIJA ZA VUČIĆA: Shvatili šta je istina, pa zakukali

Foto: ST/Nemanja Pančić

"Srbija nije protiv Vučića, Miloševića nisu srušili protesti, nego jedan drugi manevar", glasi naslov teksta u zagrebačkom Jutarnjem listu, koji, ako ništa, uz ispoljavanje stare mržnje prema predsedniku Aleksandru Vučiću, donosi makar priznanje da, kako napisaše, Srbija nije protiv Vučića.

I naravno da nije. Naprotiv. I te kako je uz njega, što se jasno videlo i po rezultatima izbora 17. decembra, koji su za dobar deo hrvatskog političkog establišmenta i takozvanih mejnstrim medija kost u grlu, koju nikako ne mogu da ispljunu.

A HTELI MAJDAN

Šta im najviše smeta, znamo svi. Deo se odnosi na naše ekonomske uspehe, to što ih sustižemo i prestižemo na svim poljima (vojna moć ih posebno boli), dok drugi deo otpada na to da Hrvatska, po starom lošem običaju, pokušava da u regionu sprovede agendu nekih drugih sila, znamo dobro kojih.

Nije sad ni preterano bitno šta sve pišu Hrvati, tek jasno je i njima da Vučić može da vlada dogod se u Srbiji na vlast dolazi legitimnim izbornim putem. Zato su i podržali opoziciono nasilje i pokušaj upada u Skupštinu grada, kao i prizivanje nekakvog novog Majdana u Beogradu.

Republika

Foto: Public Printscreen

Branko Radun

Kako za Republiku kaže analitičar Branko Radun, sve je to postalo tradicionalni hrvatski narativ.

- Još u vreme komunizma, kada su vladali bratstvo i jedinstvo ili su neki misli da je tako, o Srbima se nije pisalo lepo, a vidimo da se to zadržalo i dan-danas. To što pišu, možemo reći da je možda i najmanji problem. Mnogo je gora stvar to etničko čišćenje i eliminisanje Srba, kao i izbegavanje da im se vrati njihova imovina. Taj narativ protiv Srbije i našeg naroda u Hrvatskoj je i deo njihove politike, bez obzira na to ko je na vlasti, tako da možemo reći da je sve to i deo hrvatskog političkog identiteta, koji, kao što vidimo, prate i mediji. Jer, ukoliko bi se pojavio neko ko bi bilo šta pozitivno rekao za Srbiju, taj više u Hrvatskoj ne bi imao šta da traži - smatra Radun.

Očekivani udar iz Londona preko izmišljotina Gardijana

Nema mnogo iznenađenja kada su u pitanju mrziteljski tekstovi protiv Srbije. Tu su mediji iz Zagreba, Prištine, Sarajeva, inspirisani ili podstaknuti iz nekih zapadnih centara, u poslednje vreme, pre svega, Berlina i Londona. Najnoviji je napad londonskog Gardijana, prepun konstrukcija, laži i ocena koje su, hajde da upotrebimo blag izraz, više nego problematične.
Da ne prepričavamo jer se sve, manje-više, vrti ukrug, evo jednog od uvodnih citata iz kojeg će vam sve biti jasno.
- Nade da će izgledi za članstvo u EU ubediti Vladu Srbije da se pridržava demokratskih normi kod kuće i da se uzdrži od podrivanja susednih država pokazale su se neosnovanim - pišu Englezi.

RAZOČARANJE

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Dragan Bjelogrlić

S druge strane, iako su hrvatski mediji tokom izborne kampanje u Srbiji kao glavne zvezde dočekivali lidere opozicije, uključujući i vođu Proglasa Dragana Bjelogrlića, kada su videli kakav je fijasko doživela ta opcija, odjednom su "shvatili" na koga su tipovali.

- Opozicija nije iznedrila nijednog političara koji bi mogao postaviti ideološku platformu, koji bi posedovao potreban talenat i harizmu. Neki od njih su za režim dar božji - zaključuje Jutarnji list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Перагеније

03.01.2024 20:55

Тек су хрватскански политиЋари бисери - туку се и уједају попут лешинара. Опет ће они да пишу молбу за уједињење.

Isko

22.01.2024 08:15

Nije Vučić najbolji čovek na svetu. I sam to kaže. Ali, ima veliki cilj, koji ide na korist državi i narodu. Zato i glasamo za njega. Kad pogledam ove nove otporaše muka me uhvati, kao i većinu naroda u Srbiji.