HRVATI LIKUJU: GORI BEOGRAD!

Autor:

Vesti

28.12.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Televizije RTL i HRT, kao i štampa, daju ogroman prostor organizatorima obojene revolucije

HRVATI LIKUJU: GORI BEOGRAD!

Foto: Tamjug/Vladimir Pori, Printscreen/RTL

Dok pristalice Đilasove opozicije pokušavaju da izazovu krvavi građanski rat u Srbiji, hrvatski mediji neskriveno likuju nad postizbornim nasiljem na ulicama Beograda. U tome prednjači RTL televizija, koja svakodnevno izveštava iz srpske prestonice uz zapaljive komentare.


ĆUTINO PLJUVANJE


Naime, ova televizija je emitovala prilog u kom je slavodobitno konstatovala da Beograd gori, priželjkujući smenu aktuelne vlasti i još žešće nerede. Takođe, ogroman prostor je dao kolovođama protesta.

Kako ogorčeni korisnici Tvitera konstatuju, oni su uništavanjem Srbije stekli status pravih zvezda u Hrvatskoj, čiji mediji svakodnevno citiraju Miroslava Aleksića, Srđana Milivojevića, Jovana Rajića (člana Republičke izborne komisije iz liste "Srbija protiv nasilja"), kao i advokata Ivana Ninića.

Republika

Foto: Printscreen/RTL

 

 

Omiljeni sagovornik im je dokazani nasilnik i potpisnik opozicionog Proglasa Dragan Bjelogrlić, ali i Boris Tadić.


- Treba svakodnevno vršiti pritisak jer je tako i Milošević oboren - izjavio je bivši predsednik Srbije, a preneli Hrvati.


Državna televizija HRT je u etar pustila i Aleksandra Jovanovića Ćutu, koji je ispljuvao Srbe i Srbiju.


- Deset godina nam kradu reke, kradu nam šume, njive, kradu nam penzije, kradu nam živote, a na kraju nam ukradoše i izbore! Nema nazad, iza nas je zid, a ispred nas su kordoni policije - rekao je Ćuta.


HAJKA ZBOG SNIMKA


Da su Šolakovi i hrvatski mediji u dosluhu, govori i sinhronizovana hajka povodom video-snimka na kom su predsednik Aleksandar Vučić i ministar Siniša Mali, objavljenog u utorak uveče na Tik-toku. Večernji list, komentarišući snimak, objavio je članak "U Srbiji bukte protesti zbog izbora, a Vučić se vozika Beogradom", dok se u tekstu tvrdi da su izbori pokradeni i da zbog toga opozicija protestuje.


U isto vreme su tajkunski mediji preneli pretnje opozicionih lidera koji su skočili kao opareni na stihove Lepe Brene iz njene pesme "Četiri godine", koju pevaju Vučić i Mali tokom vožnje automobilom.


- Prorekli su da će njima biti četiri godine tuge, bola i patnje u zatvoru - izjavio je Srđan Milivojević, na kog se nadovezao Miroslav Aleksić:
- Siniša Mali će sigurno pevati četiri godine, a Aleksandar Vučić, kao šef kriminalnog klana, imaće prilike da piše pesme 40 godina!


Ponoš: Vučić će u ambis!


Nekadašnji načelnik Generalštaba i lider pokreta "Srce" Zdravko Ponoš sa jedne od Šolakovih televizija uputio je brutalne pretnje predsedniku Srbije.


- Vučić ima neki problem, ima neki problem u odrastanju i ja bih mu rekao: "Dečko, potraži pomoć!" Njemu nije još mnogo ostalo, on je sinoć pokazao u kakvom je psihičkom stanju! On je na putu bez povratka, on je na korak od ambisa, to se nikad ne završi dobro. Narod na kraju ostane dobrim delom na ivici ambisa, poneko padne, ali vladar svakako završi u provaliji - rekao je Ponoš.


Milivojević preti policiji i pravosuđu


Nezadovoljan ekspresnim reagovanjem države na pokušaj državnog udara, jedan od kolovođa neuspelog Majdana, nekadašnji otporaš Srđan Milivojević, otvoreno je zapretio progonom policajcima, sudijama i tužiocima.


- I 2000. smo saznali imena policajaca i stavljeni su na stub srama. Nekima od tih ljudi 10-12 godina je bilo zabranjeno da uđu u Evropsku uniju. Biće obaveštene sve međunarodne organizacije, a biće podnete i krivične prijave. Vreme slobode dolazi i odgovaraćete! Imam poruku i za sudije i tužioce - i vi ćete na stub srama. I vas čeka vreme pravde kad ova zemlja postane slobodna - rekao je jedan od aktera prevrata 5. oktobra.


Šolak nas ubeđuje da je Majdan bio dobar


Šolakovi mediji upregli su sve snage da ubede Srbe da je ukrajinska revolucija na Majdanu bila dobra stvara i da je najbolja stvar za našu zemlju da potpuno prekine veze s Rusijom, čije su, podsetimo, službe i upozorile šta se spremalo u nedelju u Beogradu.
Naime, voditeljka televizije N1 je rekla da je "u interpretaciji vlasti Majdan pretnja i državni orkestriran spolja", na šta se nadovezala njena koleginica:


- Ako govorimo o Majdanu 2013/2014, to se u Ukrajini zove "revolucija dostojanstva" i, pre svega, znači sklanjanje samog Kijeva od uticaja Kremlja, koji je upravljao stvarima, ekonomijom, politikom u Ukrajini decenijama pre toga.


Stojkovićeva otkrila novi Otpor


Biljana Stojković sa liste "Srbija protiv nasilja", koja zagovara tezu o genocidu u Srebrenici i traži ukidanje Republike Srpske, javno je otkrila kakva je uloga studenata u protestima:
- Važno je da, kao što je i Otpor imao svoju neku priču devedesetih, tako i oni da imaju neku priču i da započnu svoje akcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (41)

Loading
Nenad

28.12.2023 09:15

Hrvati neka gore oni a mi nećemo da gorimo.

Neo

28.12.2023 09:28

Hrvati likuju zato što beogradske ustaše iz kruga dvojke prave haos.

Olja

28.12.2023 09:35

Pojedinim susednim zemljama smeta jaka i stabilna Srbija.

Zora

28.12.2023 09:36

Opozicija jos jednom pokazuje da ne zeli dobro ni narodu ni drzavi.