OGLASIO SE KREMLJ O IZBORIMA U SRBIJI: "Postoje organi koji nisu zabeležili kršenja koja mogu da stave pod znak pitanja legitimitet održanih izbora"

Autor:

Vesti

25.12.2023

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima Peskova sve što se dešava je isključivo unutrašnja stvar Srbije.

OGLASIO SE KREMLJ O IZBORIMA U SRBIJI: "Postoje organi koji nisu zabeležili kršenja koja mogu da stave pod znak pitanja legitimitet održanih izbora"

Foto: AP/S. KARPUKHIN

Posmatrači na izborima u Srbiji nisu zabeležili kršenja koja bi mogla da dovedu u sumnju legitimitet izbora, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Postoji unutrašnje zakonodavstvo, postoje izborni organi, posmatrači, koji nisu zabeležili kršenja koja mogu da stave pod znak pitanja legitimitet održanih izbora. Pored toga, u toku su procesi i pokušaji trećih lica, između ostalog i iz inostranstva, da izazovu slične nerede u Beogradu - rekao je Peskov novinarima.

Prema njegovim rečima, sve što se dešava je isključivo unutrašnja stvar Srbije.

- Srbija ima legalno, legitimno rukovodstvo, koje je, po našem uverenju, sposobno da preduzme sve neophodne mere. Nikada se nismo mešali i nećemo se mešati ni u čije unutrašnje stvari, posebno savezničke i partnerske Srbije. Objedinjuje nas zajedničko istorijsko i kulturno nasleđe, veoma pažljivo se odnosimo prema našim odnosima i veoma ih cenimo - dodao je portparol Kremlja.

On je dodao da saradnja Rusije i Srbije ima veoma široku perspektivu u različitim oblastima, prenosi Sputnjik. 

Podsećamo se izbornog dana, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je novinarima da Kremlj pažljivo prati parlamentarne izbore u Srbiji i da Rusija pozdravlja uspeh partije aktuelnog predsednika republike Aleksandra Vučića.

Peskov je istakao da je to unutrašnje pitanje Srbije, ali da Rusija podržava Vučićev uspeh i nadu da će doprineti daljem razvoju republike.

To je isključivo unutrašnje pitanje Srbije, prijateljske i bratske Srbije. Mi, naravno, pozdravljamo ovaj uspeh gospodina Vučića i nadamo se da će to doprineti daljem razvoju republike - rekao je Peskov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (17)

Loading
Ina

25.12.2023 18:20

Izbori u Srbiju su prosli bez ikakvih problema,volja naseg naroda je jasna i nepopravljiva.

Una

25.12.2023 18:23

Volju,izbor gradjana niko ne moze da dovede u pitanje i sumlju. Jasno je kao da,Srbija nece stati.

Mikica

25.12.2023 19:50

Rusija je objektivan partner i postuje nasu izbornu volju.

Mara

25.12.2023 19:52

Izbori u Srbiji su pokazali da je Vucic objektivno ubedljivi pobednik.