PETKOVIĆ O DEŠAVANJIMA U BANJSKOJ: Ogoljena otimačina privatne imovine!

Autor:

Vesti

21.12.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković je naveo da je pomenuti kompleks jedna od najznačajnijih investicija Vlade Srbije i Kancelarije za KiM.

PETKOVIĆ O DEŠAVANJIMA U BANJSKOJ: Ogoljena otimačina privatne imovine!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas povodom uzurpacije “Rajske banje” iz Zvečana da je reč o ogoljenoj otimačini privatne imovine SPC.

- Svedoci smo i poslednjih dana u opštini Zvečan gde je na delu ogoljena otimačina privatne imovine SPC, najznačajnijeg kompleksa Rajska banja. Taj kompleks je jedna od najznačajnijih investicija Vlade Srbije i Kancelarije za KiM, kako bi se podigla ta sredina, zaposlili mladi ljudi i ponudilo lečenje za hiljade bolesnika i posao za više desetina ljudi. I onda neko dođe i kaže to nije vaše, to je naše. Kako može da bude vaše kada niste gradili, niste nikada bili tu, nemate nijedan dokument. To je pravo lice današnjeg stanja na KiM, pravnog nasilja i osvete srpskom narodu - ukazao je Petković na konferenciji povodom petogodišnjice projekta "Besplatne pravne pomoći".

Podsetimo, pripadnici tzv. kosovske policije upali su u hotel i banjski kompleks "Rajska banja" u mestu Banjska u opštini Zvečan i isterali radnike, javlja Kosovo onlajn.

Inače, hotel "Rajska banja" otvoren je 2019. godine, a vrpcu su presekli direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i predsednik opštine Zvečan Ivan Todosijević.

Predsednik opštine Zvečan Ivan Todosijević poručio je tom prilikom da je "Rajska banja" drugi veliki infrastrukturni objekat u toj opštini čiju je izgradnju finansirala Vlada Srbije preko Kancelarije za KiM.

Kako javlja "Kosovo onlajn", veterani OVK su aktivirali dimne bombe i počeli da bacaju pirotehnička sredstva, dok je policija upotrebila suzavac i privela nekolicinu demonstranata. Među uhapšenima su i Nolj Nuši iz Socijaldemokratske partije (PSD), kao i predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Tijana

21.12.2023 14:23

Imovinu nema ko da čuva,ima ali ko će da se suprostavi Kurtiju,niko.

Ena

21.12.2023 21:55

Na KiM Kurti nastavlja teror nad Srbima i sprovodi otimačinu svega što je Srpsko.