HOĆEMO DA POKAŽEMO NAJBOLJE LICE SRBIJE: Vučić nakon obilaska izgradnje vijadukta u Vrabsu zadovoljan: Nastavljamo da radimo još više! (FOTO)

Autor:

Vesti

21.12.2023

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je srećan i zahvalan kada vidi rezultate koje zajedno postižemo sa kineskom kompanijom.

HOĆEMO DA POKAŽEMO NAJBOLJE LICE SRBIJE: Vučić nakon obilaska izgradnje vijadukta u Vrabsu zadovoljan: Nastavljamo da radimo još više! (FOTO)

Foto: ST/Dragan Kadić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na društvenoj mreži Instagram nakon što je posetio radove na vijaduktu u Vrbasu

 

https://www.instagram.com/p/C1HNKdIMwFh/?igsh=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D&img_index=1

 

Podsetimo,Vijadukt u Vrbasu se nalazi na delu treće deonice međunarodne brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Reč je o najvećem i najsloženijem građevinskom objektu, pošto će na 108 kilometara brze pruge između Novog Sada i Subotice ukupno biti izgrađeno 58 objekata.

Vijadukt u Vrbasu jedan je od četiri objekta koji će biti izgrađen iznad kanala Dunav - Tisa - Dunav (DTD).

Foto: ST/Dragan Kadić

 

 

Ukupne je dužine oko 1.417 metara i biće dvokolosečan, sa razmakom koloseka od četiri i po metra.

Svi stubovi novog železničkog vijadukta u Vrbasu su armiranobetonski, dok se čeličnim konstrukcijama premošćava ukupno osam raspona, svaki dužine 48,7 metara.

Radovi na izgradnji novog vijadukta u Vrbasu počeli su 1. jula 2022. godine i  obuhvataju pripremne i zemljane radove, izradu fundamenata i stubova, izradu jarmova i pomoćnih konstrukcija, ali i montažu čelične konstrukcije preko jarmova, betoniranje kolovozne ploče,  rušenje pomoćnih konstrukcija i uklanjanje rečnih jarmova, završetak zemljanih radova i radova na izradi stuba, kao i ugradnju  dilatacionih spojnica, hidroizolaciju, zaštitu od korozije i ispitivanje vijadukta probnim opterećenjem.

Foto: ST/Dragan Kadić

 

 

Na izgradnji mosta u prvoj polovini decembra ove godine u toku su bili radovi na armiranju i betoniranju donje i gornje ploče, zatim armiranje revizionih staza, zavarivanje i montaža elemenata mostovske rešetke, kao i hidroizolacioni radovi.

Izgradnjom novog železničkog vijadukta u Vrbasu prugom će ovaj grad biti premošćen, čime će celokupna bezbednost saobraćaja biti podignuta na najviši nivo, kažu u srpskim železnicama.

Izgradnja brze pruge Novi Sad - Subotica za brzinu od 200 kilometara na sat je u punom jeku i intenzivno se gradi na velikom broju lokacija duž cele trase.

Foto: ST/Dragan Kadić

 

 

Ugovoreni rok za završetak radova je do kraja avgusta 2025, ali je planirano da radovi budu završeni do kraja 2024. godine. 

Na deonici Novi sad - Subotica, kako je ranije najavljeno, biće izgrađeno 30 nadvožnjaka, 13 podvožnjaka, pet galerija, kao i po dva pešačko-biciklistička pothodnika i potporne konstrukcije uz galeriju.   

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (39)

Loading
Dunja

21.12.2023 12:53

Srbija dobija sve lepši i razvijeniji izgled! Hvala predsedniku na velikom trudu i zalagnju da razvije svaki deo Srbije!

Anja

21.12.2023 12:54

Srbija se toliko gradi da će pored regiona biti bolja i od nekih članica EU.

Nebojša

21.12.2023 12:56

Tako je predsedniče, mora da se nastavi sa izgradnjom Srbije, a dušmani i njihova opozicija neka pucaju od muke...

Binče

21.12.2023 12:56

Kina i Srbija su prijatelji i uvek će sarađivati u cilju jačanja ekonomija obe države.