ANA BRNABIĆ UPOZORAVA: Opozicija sprema haos na biračkim mestima!

Autor:

Vesti

12.12.2023

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka upozorava na planiran haos opozicije

ANA BRNABIĆ UPOZORAVA: Opozicija sprema haos na biračkim mestima!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


U nedavnom intervjuu za emisiju "Fokus" na B92, premijerka Srbije Ana Brnabić iznela je tvrdnje o navodnim planovima opozicije da izazove haos i rušenje ustavnog poretka na dan izbora. Prema njenim rečima, opozicija, predvođena Draganom Đilasom, navodno planira da stvori haos na biračkim mestima, zatrpava institucije i proglasi pobedu pre nego što budu prebrojani glasovi. Premijerka tvrdi da postoji dokaz o ovim navodima, te da strane organizacije takođe imaju pristup istim informacijama.

- Prema informacijama koje mi imamo, a sigurna sam da te informacije imaju i strane organizacije u Srbiji, različite misije, ambasade, opozicija koju predvodi Dragan Đilas na dan izbora planira haos. Oni praktično planiraju da od samog jutra prave haos na biračkim mestima, da zatrpavaju i RIK i sudove i tužilaštva, kako bi uveče bez obzira na rezultate, proglasili pobedu, pre nego što budu rezultati i prebrojani glasovi, izašli na ulice i pokušali zauzeli vlast preko ulice. Što je direktno stvaranje haosa, panike, što je direktno urušavanje ustavnog poretka Srbije.



Kritike opozicije i reakcija premijerke



Ove tvrdnje premijerke Brnabić izazvale su oštre reakcije opozicije, koja ih je nazvala neosnovanim i pokušajem diskreditacije političkih protivnika. Dragan Đilas je javno demantovao optužbe premijerke i istakao da je reč o još jednom pokušaju vlasti da obeshrabri građane i diskredituje opoziciju pred izbore.


Reakcije javnosti i stranih organizacija



Ove optužbe premijerke Brnabić naišle su i na reakcije domaće javnosti, ali i stranih organizacija. Dok jedni podržavaju premijerku i traže dodatne mere bezbednosti na dan izbora, drugi smatraju da su ove tvrdnje preterane i da mogu dodatno uznemiriti građane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (10)

Loading
Jovisa

12.12.2023 17:48

Djilas samo moze da se proseta do CZ-A i da se tamo zadrzi duze vreme

Boban

12.12.2023 17:51

Srbija ne sme da stane.Djilas u zatvor

Slavko

12.12.2023 17:52

Opozicija sprema haos na dan izbora

Obrad

12.12.2023 18:15

Opozicija nema ništa drugo da ponudi osim izazivanja haosa...