Vučić otkriva planove za rešavanje problema sa SPC i gradnju bolnica od Loznice do Kikinde!

Autor:

Vesti

11.12.2023

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je bio gost televizije Hepi gde je izneo nekoliko ključnih tema.

Vučić otkriva planove za rešavanje problema sa SPC i gradnju bolnica od Loznice do Kikinde!

Foto: Printscreen/HAPPY TV

Jedna od njih je rešavanje problema sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), na šta je Vučić istakao da je važno rešiti pitanja koja su deo istorijskog nasleđa i istorijske pravde. Takođe, predsednik je istakao situaciju sa Narodnom bibliotekom, naglašavajući da postoji bezbroj problema koji zahtevaju rešavanje.

Moramo da rešimo pitanja sa SPC, pa smo rešili da idemo na ono što je bilo istorijsko nasleđe i istorijska pravda. Danas sam bio i u Stupici, koliko godina ne radi, pa sam pitao ljude kakvo je stanje sa opremom, hajde da obnovimo i to. To će biti oko 22 miliona evra, za sve to je potrebno vreme - kazao je on.



Investicije u zdravstveni sistem


Vučić je takođe govorio o značajnim investicijama u zdravstveni sistem, ističući izgradnju novih bolnica od Loznice do Kikinde. Posebno je istakao značaj izgradnje nove bolnice u Leskovcu, koja predstavlja značajan doprinos unapređenju zdravstvene infrastrukture. Pomenute investicije, kako je naveo, predstavljaju deo šireg projekta unapređenja zdravstvenog sistema u Srbiji.

- Od Loznice do Kikinde, svuda je nešto urađeno. KC Vojvodine je urađen. Naravno, nismo svuda stigli, to nije realno. Ali nikada se nije dešavalo da se ovoliko gradi. To nam je omogućavala ova stopa rasta. Pitaju me da li imam primedbe na ruski gas. Nemam nikakve primedbe. Mi smo sve obezbedili, imamo skoro 700 miliona kubnih metara gasa - rekao je predsednik.



Podrška u obnovi zdravstvenih ustanova



U svom obraćanju, predsednik je takođe spomenuo posetu Stupici, gde je istakao potrebu za obnovom zdravstvene opreme. Ovaj projekat obnove, prema Vučićevim rečima, zahteva oko 22 miliona evra i predstavlja važan korak ka unapređenju zdravstvenih usluga u tom regionu.



Stabilnost snabdevanja gasom



Kada je reč o snabdevanju gasom, predsednik je istakao da nema primedbi na ruski gas, naglašavajući da je Srbija obezbedila značajne količine gasa. Ovo pitanje predstavlja važan segment energetske stabilnosti zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (36)

Loading
Danka

11.12.2023 22:30

Само напред, то Србија заслужије.

Sensei

11.12.2023 22:31

Zdravlje od Boga, toliko najavljenih stvari je završeno, biće i biblioteka i sve drugo.

Mitarpavlovic

11.12.2023 22:32

Ulaganje u zdravstvo jeste ulaganje u bolju zdravstvenu zaštitu građana.

Bogdan

11.12.2023 22:33

Jedini koji može i hoće da rešava probleme naše kulturne baštine jeste Aleksandar Vučić!