NEVEROVATNO! Šeik Muhamed otkrio Vučiću šta će biti sa Srbijom za 20 godina!

Autor:

Vesti

11.12.2023

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić o razgovoru sa šeikom Muhamedom

NEVEROVATNO! Šeik Muhamed otkrio Vučiću šta će biti sa Srbijom za 20 godina!

Foto: Printscreen/HAPPY TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno otkrio detalje razgovora sa šeikom Muhamedom, ističući da je šeik veoma mudar čovek.

Vučić je otkrio da su sedeli u kafani u Rakovici, a nakon njihovog susreta šeik je otputovao kod Putina. Tokom večere, šeik je postavio neobično pitanje predsedniku - koliko godina ima njegov mali sin.

- Sedeli smo u nekoj kafani u Rakovici. Posle te večere je išao kod Putina. I onda me je pitao koliko moj mali sin ima godina. Ja mu kažem 6. I nastavio da priča o Bog zna čemu. Prošlo je 20 minuta, tu je delegacija bila, i ja pitam Sinišu Malog šta je hteo. I opet me pita koliko godina ima mali sin, i ja mu opet kažem. I na kraju mi je otkrio zašto me je to pitao. Kaže: "Vidiš, ja od tebe tražim da ne razmišljaš da ćeš biti na vlasti 4 ili 5 godina, već da gledaš šta će biti za 20 godina, kada mali bude imao 26 godina. Razmisli gde hoćeš da živi" - otkrio je predsednik.

Šeik mu je tada rekao da je odlučio da se njegova zemlja pridruži BRIKS-u.

Vučić kaže da ga je šeik upitao da li hoće da njegov sin živi u Evropi sa 7 odsto BDP, ili u svetskoj organizaciji koja ima 40-50 odsto svetskog BDP.

Razmišljanje o budućnosti Srbije



Dalje, šeik je predložio da se njegova zemlja pridruži BRIKS-u, međunarodnoj organizaciji sa velikim udelom u svetskom BDP-u. Vučić je istakao da je šeik postavio dilemu - da li želi da njegov sin živi u Evropi sa 7% BDP-a ili u organizaciji poput BRIKS-a sa 40-50% svetskog BDP-a. Ovo pitanje je pokrenulo razmišljanje o budućnosti Srbije i njenom trenutnom putu ka Evropskoj uniji.

- Naravno, mislio je na BRIKS. Ljudi u Srbiji to vole, ali to nije tako ujedinjena organizacija još uvek. Šeik Muhamed je sa ozbiljnim ambicijama nastupio po tom pitanju. Ja od tada svakoga dana razmišljam o tome. Svakoga dana o tome razmišljam. Ali u ovom trenutku je potreban evropski put Srbiji, i put u BRIKS trenutno nije moguća opcija za nas, to otvoreno kažem - rekao je predsednik.

 


Plašenje promenama u svetu



Predsednik Vučić je takođe izrazio svoj strah od drastičnih promena u svetu u narednih godinu dana, ali je istakao da vidi blistavu budućnost nakon tog perioda. On je naglasio važnost iskorišćavanja EKSPO-a kao velike šanse za promociju Srbije, uz svest o izazovima koji će biti prisutni.

- Sve posle toga vidim blistavu budućnost! Mi ćemo EKSPO iskoristiti kao veliku šansu za promociju Srbije. Moramo proći kroz sve zamke, nećemo proći neokrznuto, ali posle vidim blistavu budućnost - kazao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (34)

Loading
Mitarpavlovic

11.12.2023 22:29

Verujemo u šeika Muhameda reči da će Srbija biti uspešna.

Jova

11.12.2023 22:32

Često su naslovi senzacionalistički, pa je bitno proveriti autentičnost informacija i uzeti u obzir više izvora pre donošenja zaključaka.

Maja

11.12.2023 22:33

EXPO 2027 će Srbiju promeniti iz korena. Srbija će biti centar sveta.

Bosa

11.12.2023 22:33

Zvuči kao senzacionalna vest, ali važno je proveriti izvor i analizirati kontekst pre donošenja zaključaka