VUČIĆ OBJASNIO ŠTA JE DOGOVORIO SA RADEVIM: Evo o čemu se govorilo na sastanku sa prvim čovekom Bugarske

Autor:

Vesti

10.12.2023

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je tokom obraćanja medijima naveo i to da ćemo u budućnosti graditi gasnu interkonekciju prema Severnoj Makedoniji.

VUČIĆ OBJASNIO ŠTA JE DOGOVORIO SA RADEVIM: Evo o čemu se govorilo na sastanku sa prvim čovekom Bugarske

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je tokom obraćanja iz Niša nakon puštanja u rad novog gasnog interkonektora Srbija - Bugarska otkrio šta je bila tema razgovora sa predsednikom Bugarske, Rumenom Radevom.

Na pitanje novinara da li je sa Radevim razgovarao o tranzitnim taksama za gas i ako jeste do kakvog je dogovora došlo, Vučić kaže da je sa njim razgovarao o svim otvorenim pitanjima.

- Dogovorili smo da ako je potrebno da se svakodnevno čujemo Radev i ja kako bismo smirivali bilo kakve incidenten političke situacije između Srbije i Bugarske i da vidimo kako i na koji način da rešavamo probleme - kazao je predsednik, prenose Novosti.

Vučić je tokom obraćanja medijima naveo i to da ćemo u budućnosti graditi gasnu interkonekciju prema Severnoj Makedoniji, a da se nada da će biti dogovora u BiH da bi se isto uradilo ka Republici Srpskoj i BiH.

- Znate da moramo da gradimo naftovod između Mađarske i Srbije - kazao je Vučić, imajući u vidu potrebe diversifikacije.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom obeležavanja početka rada Gasnog interkonektora Srbija-Bugarska, u Nišu je domaćin predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu, predsedniku Bugarske Rumenu Radevu i šefu Delegacije EU u Srbiji Emanuelu Žiofreu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (56)

Loading
Mitarpavlovic

10.12.2023 12:21

Veliki dan za Srbiju, dobili smo gas što je veoma bitno za sve građane.

Maja

10.12.2023 12:22

Izuzetno važno unapređenje regionalnih odnosa kroz planove izgradnje gasne interkonekcije sa Severnom Makedonijom.

Mila

10.12.2023 12:23

Predsednik Vučić pokazuje predanost mirnoj i konstruktivnoj diplomatskoj saradnji sa susednim zemljama.

Kimono

10.12.2023 12:24

Dogovor je lep, ali to su Bugari, tako da uvek moramo da pazimo šta će ispasti na kraju.