U FEBRUARU ILI MARTU POLAGANJE KAMENA TEMELJCA ZA ITALIJANSKU FABRIKU ARISTON: Vučić najavio i ulaganje od 11 miliona evra!

Autor: Republika/I.K.

Vesti

10.12.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić se prethodno sastao sa predsednikom Bugarske, nakon čega je usledio obilazak interkonektora

U FEBRUARU ILI MARTU POLAGANJE KAMENA TEMELJCA ZA ITALIJANSKU FABRIKU ARISTON: Vučić najavio i ulaganje od 11 miliona evra!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovao je danas u Nišu obeležavanju početka rada Gasnog interkonektora Srbija-Bugarska.

On je u ovom srpskom gradu ugostio predsednika Republike Azerbejdžan, Ilhama Alijeva, predsednika Republike Bugarske, Rumena Radeva, i ambasadora Evropske unije u Srbiji, Emanuela Žiofrea.

Tom prilikom govorio je o fabrici Ariston koja uskoro počinje da se gradi.

- U februaru ili martu biće položen kamen temeljac za italijansku fabriku Ariston, zgrada aerodroma u Nišu u koju se ulaže 11 miliona evra biće u funkciji u avgustu ili septembru, prosečna plata u Nišu skoro 700 evra.

Ariston je legendarna italijanska kompanija

- Tu smo imali problem sa snabdevanjem strujom, pa sada rešavamo to. Ali, biće sve u redu - naveo je lider Srbije.

Kada je reč o gasu, koji i jeste povod današnjeg okupljanja u Nišu, predsednik Srbije kaže da ćemo u budućnosti graditi gasnu interkonekciju prema Severnoj Makedoniji, i da se nada kako će biti dogovora u BiH, da bi se isto uradilo ka Republici Srpskoj i BiH.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u prethodne četiri godine urađeno više po pitanju gasne interkonekcije nego u prethodnih 70 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (66)

Loading
Nebojša

10.12.2023 12:08

Srbija nastavlja sa privlačenjem stranih direktnih investicija koje podstiču rast zapošljavanja

mira

10.12.2023 12:15

Izuzetno znacajna i vredna investicija za celu Srbiju.

ceca

10.12.2023 12:16

Srbija pod vođstvom predsednika Vučića nastavlja da privlači strane investicije, kao što je slučaj sa italijanskom fabrikom Ariston, što dodatno doprinosi ekonomskom rastu zemlje.

Ivanka

10.12.2023 12:16

Vredna investicija koja će doprineti razvoju i višem standardu.