USIJALE SE DRUŠTVENE MREŽE: Ministar Vesić postavio pitanje na kineskom, usledio ŠOKANTAN odgovor! (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.12.2023

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar je na svom Tiktok nalogu objavio šaljivi video.

USIJALE SE DRUŠTVENE MREŽE: Ministar Vesić postavio pitanje na kineskom, usledio ŠOKANTAN odgovor! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.tiktok.com/@sicve011

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, objavio je šaljivi video na svom nalogu na društvenoj mreži Tiktok, gde svog prijatelja iz Kine, na njegovom jeziku pita da li će završiti prugu do kraja 2024. godine.

- Ovo je moj drug Zoki, Kinez. Moram da ga pitam na kineskom da li će da završe prugu. Hoćete li završiti mađarsko-srpsku prugu do kraja 2024. godine? - upitao ga je Vesić na tečnom kineskom.

Zoki mu je jasno odgovorio.

- Pričaj srpski, brate.

Kada je Vesić ponovio pitanje na srpskom, Zoki je odgovorio sa "Mora da bude!".

 

 

Da podsetimo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavo je u martu da će Srbija i Mađarska zajedno izgraditi tri pruge, pored brze pruge Beograd-Budimpešta i prugu Subotica-Segedin i Subotica-Baja, saopštilo je ministarstvo.

On je rekao da je Srbija za prugu Subotica-Baja već završila idejni projekat, zajedno sa Mađarskom, da je deo kroz Srbiju dug oko 13 kilometara, a da je mađarski deo duži.

Investicija je vredna više od 50 miliona evra.

Kako je rekao, veliki broj građana gravitira na tom prostoru i tek će se videti da li će se pruga do Baje finansirati uz pomoć EU ili iz budžeta.

Vesić je prokomentarisao da je stav Vlade Srbije da sarađuje sa svim zemljama EU i Kinom.

- Nama je Kina važan partner i poštujemo što ulaže u Srbiju, vidimo da se to poštuje i u Mađarskoj. Mi vodimo računa o svojim interesima i trudimo se da ne ugrozimo svoje odnose ni sa EU, niti sa bilo kim drugim, ali gledamo pre svega sprske interese, kao što rade i Mađari. Kineske kompanije rade mađarski deo pruge do Budimpešte, ne samo naš deo - rekao je tada Vesić.

Lazar Janoš je rekao da je Srbija veoma važan partner Mađarske i zahvalio Vesiću što je učinio čast i došao u zvaničnu posetu, „budući da je Srbija najvažniji saveznik i partner u regionu“.

Dodao je da je postignut dogovor da se u cilju uspešne saradnje izgrade tri velika granična prelaza, kod Bačkog brega, Kelebije, da se i dalje razvija prelaz kod Horgoša i da se urade konkretni projekti.

Kako je naveo, sa Vesićem je postignut dogovor da se preko novih graničnih prelaza povežu brze saobraćajnice i autoputevi u obe zemlje.

Janoš je rekao da će se više raditi i na korišćenju Dunava kao plovne saobraćajnice između dve zemlje.

On je rekao da će u oktobru biti završena i mađarska deonica pruge Subotica – Segedin, ali da će tek krajem 2024. ili početkom 2025. godine biti otvorena i za teretni saobraćaj.

- Najkomplikovanija tačka, kako je Janoš rekao, je sam prelaz, odnosno granice, na toj pruzi bi trebalo vozovi da idu do 120 kilometara na čas, ali cilj je da taj voz saobraća brzinom od 160 kilometara na čas i između Subotice i Segedina i Subotice i Baje. Pruga Subotica – Segedin ima smisla samo ukoliko 40 kilometara može da se pređe za manje od 40 minuta - rekao je mađarski ministar.

Sa druge strane, pruga Beograd-Budimpešta je za brzine od 200 kilometara na čas, naveo je Janoš i dodao da se Vesić zalaže da ta brzina bude sve do Preševa.

Pruga Beograd – Budimpešta deo je globalne inicijative Kine Pojas i put, a Janoš je rekao da je pitanje odnosa EU prema Kini „uvek krucijalno pitanje“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Vuk

08.12.2023 12:07

Nekada je i ovaj humor dobar .Svaka čast Vesiću na ovoj ideji.

Vuki

08.12.2023 12:09

Vasić je odlučio da se malo našali sa svojim drugarom iz Kine.

Vule

08.12.2023 12:10

Srbija ima dobre odnose sa Mađarskom i ova pruga će samo dodatno da poboljša i osnaži taj odnos.

Vukašin

08.12.2023 12:11

Ovo je samo dokaz koliko Srbija ima dobre odnose sa svojim susedima .Svaka čast.