PREDSEDNIK SRBIJE ŽRTVA NEZAPAMĆENOG MEDIJSKOG TERORA U TAJKUNSKIM GLASILIMA: 120 časova pljuvanja po Vučiću

Autor:

Vesti

29.11.2023

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef države negativno predstavljen ne samo u političkom delu programa, već i u emisijama koje bi trebalo da budu zabavnog karaktera.

PREDSEDNIK SRBIJE ŽRTVA NEZAPAMĆENOG MEDIJSKOG TERORA U TAJKUNSKIM GLASILIMA: 120 časova pljuvanja po Vučiću

Foto: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić žrtva je medijskog terora u glasilima tajkuna Dragana Šolaka, potvrđuju činjenice. Samo u ovom mesecu na dve televizije koje posluju u okviru njegove medijske mašinerije emitovano je skoro 120 sati sadržaja koji negativno prikazuju predsednika. Ili gotovo pet dana, bez pauze, i to samo u okviru izbornog programa, a ne štede ga čak ni u emisijama zabavnog karaktera.

Konkretno, od 1. do 25. novembra TVN1 je u svom izbornom programu emitovala 64 sata, 54 minuta i 12 sekundi sadržaja koji ga negativno prikazuju. U 69,95 odsto emitovanog sadržaja bio je pomenut u negativnom kontekstu. Istovremeno, TV Nova je od 1. do 24. novembra, u svom izbornom programu, emitovala 54 sata, 23 minuta i 29 sekundi sadržaja takvom karaktera. U 61,21 odsto emitovanog sadržaja šef države bio je negativno predstavljen. Sveukupno 119 sati, 17 minuta i 41 sekunda.

IZMERENO U SEKUND

Republika

Foto: Profimedia

Dragan Šolak

Plus, Šolakova glasila ne koriste samo informativni program za napade na Vučića, već i emisije zabavnog karaktera, poput "24 minuta sa Zoranom Kesićem", "Mentalno razgibavanje", "Dobar, loš, zao", u kojima ga vređaju i pozivaju na nasilje.

Konačno, odlukom da televizije N1 i Nova tokom predizborne kampanje ne objavljuju političke oglase, o čemu je pisao Srpski telegraf, Vučiću je praktično ukinuta mogućnost da odgovori na napade. Predsednik je juče na TV Hepi rekao da su interesi pojedinih spoljnih sila i domaćih tajkuna toliki da to nema veze sa zdravim razumom:

- Prvi put je neko precizno merio u sekund sve i onda to tako zvuči. Kada to izračunate u novcu, koliko je para uloženo u kampanju svrgavanja vlasti, za moje rušenje, desetine, stotina miliona evra su potrošili do sada. Svaki dan je od jutra do mraka isto. Ni vremenska prognoza ne može bez Vučića. I u vremenskoj prognozi sam kriv. Kad je sunce onda teramo ljude da rade po vrućini, kriv sam kada domaćinstva nemaju struju, sneg je iznenadio Vučića i njegove. Toliko sam navikao da mi je svejedno. To ne možete da promenite.

On je naveo da se u pojedinim medijima, kako je rekao, 90 odsto vremena priča o njemu:

- Oni se bore za slobodu medija, gde 65 sati, od jutra do mraka, krive Vučića. To je 65 sati u 25 dana, od jutra do mraka. Nema ništa drugo. Ako neko promaši koš ili gol, kriv je Vučić.

Negativni sadržaji o predsedniku

od 1. do 25. novembra
TV N1 64 sata 54 minuta 12 sekundi
69,95 odsto negativnog sadržaja
TV Nova 54 sata 23 minuta 29 sekundi
61,21 odsto negativnog sadržaja
ukupno 119 sati 17 minuta 41 sekunda

VEŠTAČKA PODELA

Republika

Foto: ST/V.Lukić

Dragan Đilas

Opozicija je, kako je kazao, napravila veštačku podelu za ili protiv Vučića.

- Zašto je toliki napad na mene? Oni znaju da sam ja taj gromobran. Kod njih vrednosni stavovi ne postoje. To je ovaj iz Francuske Jovanović i priznao. Vrednosni stav je, hoću da budem vlast. I drugi isto. I hoću da budem vlast s Đilasom. Jer sam s Đilasom dogovorio kako ćemo da pljačkamo zajedno. I to je sve. Ujedinjuju se samo zbog novca.

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost kaže za Srpski telegraf da je lista "Srbija protiv nasilja" tajkunski proizvod Đilasa i njegovog saveznika Šolaka:

- Oni stoje i iza medija koji su u potpunosti u službi kampanje liste "Srbija protiv nasilja". Nikoga ne treba da čudi kampanja vređanja i napadanja protiv Vučića i njegove porodice koja se u tim medijima vodi. Tajkuni drugu politiku osim napadanja i vređanja ni nemaju.

Jovanović agituje preko leđa putnika

Republika

Foto: Tanjug

Miloš Jovanović

Građani Beograda se žale da su dovedeni u zabludu jer je na pojedinim autobuskim stanicama nalepljen poster "Skeniraj i vidi kada će bus", sa sve grbom grada Beograda.

Ali kad se skenira kod, ne dobije se obaveštenje o redu vožnje i vremenu dolasku autobusa, već propagandni trik Novog DSS u kome piše: "Džaba skeniraš, neće doći dok se ne promeni vlast! Srećom, postoji NADA, broj 5!"

Zbog ovog poteza grad razmišlja da tuži Novi DSS i traži odštetu za oštećenje imovine, a na poteze lidera ove stranke Miloša Jovanovića se osvrnuo i samostalni poslanik Dejan Bulatović.

- U DSS i dalje preovladava sindrom Koštuničine neobaveštenosti. Nije li u najmanju ruku nemoralno, Miloše Jovanoviću, da vi govorite o razvoju namenske industrije, upravo sada, kada se za razliku od vremena vaše vlasti kada su se tenkovi topili a vojska uništavala, upravo u odbrambeni sistem naše zemlje ulaže kao nikada pre? Takođe, treba da vas bude sramota, Miloše Jovanoviću, da vi govorite o razvoju poljoprivrede jer je u doba vaše vlasti vođena pogubna agrarna politika. Kriminalizovali ste poljoprivredu, koju je, upravo vlast Aleksandra Vučića, uspela ponovo da podigne na zdrave noge. Nakon Vojislava Koštunice, sveli ste se na pravu izdajničku političku meru, a to je Dragan Đilas, s kojim ćete pravo u politički zaborav nakon 17. decembra - saopštio je Bulatović.

Tandir: SSP lažirao potpise građana

Lider Bošnjačko-srpskog saveza (BOSS) Samir Tandir optužio je listu "Novi Pazar bez nasilja - Marinika Tepić - Benjamin Birđozlić", da je za lokalne izbore u tom gradu falsifikovala više od 200 potpisa podrške. Tandir je rekao da je ta lista zloupotrebila potpise građana koji su podržali listu BOSS:

- Nedvosmisleno smo utvrdili da je falsifikovan potpis funkcionera naše stranke i drugog na listi za odbornika u Skupštini grada Novog Pazara Adisa Dazdarevića. Zbog toga smo podneli krivičnu prijavu protiv NN lica i overivača jer osnovano sumnjamo da je falsifikovano više od 200 potpisa građana i građanki listi SSP za lokalne izbore u ovom gradu.

Čeda: Đilasova uzdanica bila u koaliciji sa Šešeljem

Republika

Foto: Tanjug/D. GOLL

Čedomir Jovanović

Iz Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa zgražavaju se, navodno, nad politikom SRS Vojislava Šešelja i kukaju u saopštenjima da je "šešeljizacija Srbije u punom jeku".

Dok se s druge strane prećutkuje da je prva na listi koalicije "Srbija protiv nasilja" za beogradske izbore, čiji je stožer upravo Đilasov SSP, Mila Popović, koja je bila četiri godine u koaliciji sa Šešeljevim radikalima u opštini Stari grad. Na to je podsetio i lider LDP Čedomir Jovanović:

- Ko je prva na listi Đilasovoj ovde u Beogradu? Ko je prva na listi? Četiri godine bila je sa Šešeljem u koaliciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (32)

Loading
Maja

29.11.2023 21:01

...njima,ocito,u ovoj nasoj Srbiji najvise smeta narod koji ih nece...zato bi oni na ulicu sa bednicima koji bi i rodjenu majku prodali za saku dolara...ali,mi nismo zaboravili peti oktobar i nesrecu koju su nam doneli "oslobodioci" poslati sa torbama para iz Budimpeste...tamo im je bio stab za obuku,tada...ali,zaboravi;i su da ni Budimpesta vise nije ona iz 99-te...a ni mi jos uvek nismo senilni...velika vecina...

Ljubicica

29.11.2023 21:02

Srbija je danas slobodna i nezavisna država koja ima ugled i reputaciju u svetu.

Maja

29.11.2023 21:08

Sramna kampanja opozicije protiv naseg predsednika koji se zalaze za veci zivotni standard svojih gradjana i bolje sutra nase drzave!

Мiraš

29.11.2023 21:08

Ово је брука и срамота изопачених болесних мозгова тајкунских медија.