"UGLED SRBIJE SKOČIO POSLE OSVAJANJA MEDALJE!" Vučić sa šahistima: Prvi put u istoriji naša zemlja je evropski prvak u šahu! (VIDEO)

Autor: S.B.

Vesti

27.11.2023

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić primio je članove muške šahovske reprezentacije, koji su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

"UGLED SRBIJE SKOČIO POSLE OSVAJANJA MEDALJE!" Vučić sa šahistima: Prvi put u istoriji naša zemlja je evropski prvak u šahu! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić ugostio članove muške šahovske reprezentacije koja je ostvarila izuzetan uspeh osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

Obraćanje predsednika Šahovskog saveza

- U ime ovih divnih momaka, želimo da vam zahvalimo na podršci, razumevanju, pa evo sad i povećanju budžeta, nadamo se da će pored ovog istorijskog uspeha pravi uspesi tek slediti i nemojte da sumnjate u nas. Hvala puno - rekao je predstavnik reprezentacije i predao poklon predsedniku Vučiću.

Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić rekao je da je Srbija sve vreme pružala pomoć i podršku sportistima.

- Imali smo prvi put u istoriji šahovsku olimpijadu za invalide, i sve je to bilo uglavnom podržano od strane Republike Srbije. Ovo vidimo i kao uspeh saveza i naše zemlje, ali i svih nas. Hvala na velikoj podršci - rekao je lazić i uručio medaljon Vučiću.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić obraća se na svečanom prijemu

- Mnogo vam hvala što ste danas ovde, žao mi je što nema naših žena koje su fantastičan uspeh ostvarile u Budvi. Mi smo decenijama voleli i igrali šah i nikada nismo ostvarili ovo šro su ovi momci uradili. - rekao je predsednik.

- Osvojili su osmo mesto i bile vrlo blizu medalje. Izvanredne rezultate su postigli sa 16 miliona dinara budžetom. Mi smo rekli da sad idemo na 50 miliona budžet. Želimo da razvijamo šah, da razvijamo bazu, da vratimo šah u škole. Ova nacija je poznata po ogromnoj ljubavi prema toj drevnoj igri.  Nekada smo organizovali najveća šahovska takmičenja, to moramo da radimo i u budućnosti. Šahovski svet je poseban svet, ugled Srbije je dramatično skočio posle osvajanja medalje u Crnoj Gori, iako su mnogi u regionu to pokušali da sakriju, iako je to nemoguće. Što se nas tiče, kao država ćemo nastaviti da pomažemo, vama čestitam na medalji! - poručio je predsednik.

- Od vas očekujem još mnogo, mnogo medalja. Božo, te pare što tražiš ti stižu, u Parizu očekujemo dvocifren broj, pa vi gledajte kako ćete da se izvučete,. Sada moramo da idemo na dvocifren broj medalja iz Pariza, uzdam se u strelce i borce - rekao je Vučić i još jednom čestitao na velikom uspehu.

Istorijski uspeh ostvarili su Aleksej Sarana, Aleksandar Predke, Aleksandar Inđić, Robert Markuš i Velimir Ivić.

Nešto kasnije, predsednik Vučić će prisustvovati obeležavanju početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci.

Prijem je održan u 09.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (50)

Loading
Darko

27.11.2023 09:59

Svaka čast šahistima na osvojenoj zlatnoj medalji.

Sava

27.11.2023 10:00

Mala smo zemlja ali osvajamo zlatne medalje na svakom frontu, svaka čast i veliko bravo.

Anka

27.11.2023 10:02

Svaka čast reprezentaciji Srbije na osvojenom zlatu. Bravo i za Vučića koji uvek primi sve osvajače zlatnih medalja.

Aleks

27.11.2023 10:02

Veliki uspeh za Srbiju. Za svako postovanje. Bravo!