NJEGOV TEROR NEMA GRANICU! Kurti SUDI Srbima u odsustvu za navodne ratne zločine!

Autor:

Vesti

20.11.2023

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od stupanja na snagu izmena zakonika o krivičnom postupku, koje omogućavaju suđenje u odsustvu, Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je ukupno šest optužnica protiv osoba osumnjičenih za navodne ratne zločine.

NJEGOV TEROR NEMA GRANICU! Kurti SUDI Srbima u odsustvu za navodne ratne zločine!

Foto: Tanjug/AP, VLADA PRIVREMENIH KOSOVSKIH INSTITUCIJA

Aljebin Kurti

U osnovnom sudu u Prištini počelo je prvo suđenje u odsustvu za navodne ratne zločine na Kosovu i Metohiji optuženom Srbinu Č. A., javili su mediji na albanskom.

U optužnici se navodi da se Č. A, koji je rođen u Štimlju, a živi u opštini Kruševac, tereti se za navodne ratne zločine, uključujući učešće u ubistvu osam albanskih civila u Račku.

Na teret mu se stavlja da je 15. januara 1999. godine u selu Račak u opštini Štimlje, sa "organizovanom grupom obučenom u policijske, paravojne i vojne uniforme", naneo "velika stradanja ili narušavanje telesnog integriteta ili zdravlja", prenosi RTS.

Kako je navedeno, optužen je i za "zastrašivanje nemoćnog civilnog stanovništva, ubistva, naređivanje raseljavanja civilnog stanovništva ili pojedinih civilnih pojedinaca koji ne učestvuju direktno u sukobu ili ratu".

Od stupanja na snagu izmena zakonika o krivičnom postupku, koje omogućavaju suđenje u odsustvu, Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je ukupno šest optužnica protiv osoba osumnjičenih za navodne ratne zločine, prenosi RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading