BRNABIĆ ODRŽALA SASTANAK SA SINDIKALCIMA: Svi napori usmereni ka postizanju boljih uslova rada i poboljšanju kvaliteta zdravstvenih i socijalnih usluga!

Autor:

Vesti

17.11.2023

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, se složila sa ovim predlogom i istakla otvorenost Vlade za dalje razgovore.

BRNABIĆ ODRŽALA SASTANAK SA SINDIKALCIMA: Svi napori usmereni ka postizanju boljih uslova rada i poboljšanju kvaliteta zdravstvenih i socijalnih usluga!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednica Vlade Ana Brnabić održala je sastanak sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije u cilju unapređenja položaja radnika u ovim sektorima. Na sastanku se razgovaralo o trenutnom stanju, kao i o mogućnostima za poboljšanje uslova rada i kvaliteta zdravstvenih i socijalnih usluga.

U konstruktivnom dijalogu, predstavnici sindikata su izneli stav da u okviru nedavnog povećanja zarada postoji prostor za dodatna poboljšanja položaja nemedicinskog osoblja u zdravstvenim ustanovama. Oni su naglasili da je ovo pitanje veoma važno za radnike u ovim sektorima, te da postoje modaliteti za njegovo rešavanje.

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, se složila sa ovim predlogom i istakla otvorenost Vlade za dalje razgovore. Ona je naglasila da su svi napori usmereni ka postizanju boljih uslova rada i poboljšanju kvaliteta zdravstvenih i socijalnih usluga, kao i da će Vlada nastaviti da radi na unapređenju položaja radnika u ova dva sektora.

Zaista je važno da se obrati pažnja na nemedicinsko osoblje u zdravstvenim ustanovama, koje često nije dovoljno valorizovano iako igra ključnu ulogu u pružanju zdravstvenih usluga. Njihov rad je od velikog značaja za funkcionisanje sistema zdravstvene i socijalne zaštite, te je neophodno da im se obezbede adekvatni uslovi rada i adekvatne zarade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading