JOŠ DESET DANA ZA PREDAJU IZBORNIH LISTA! Do sada predato devet!

Autor:

Vesti

16.11.2023

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok za predaju izbornih lista za učešće na parlamentarnim izborima ističe za deset dana, 26. novembra u ponoć, a do sada je predato i proglašeno devet izbornih lista.

JOŠ DESET DANA ZA PREDAJU IZBORNIH LISTA! Do sada predato devet!

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Među listama koje su poslednje proglašene je lista Stranke demokratske akcije Sandžaka pod nazivom "SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin".

Od lista stranaka manjina RIK je proglasio i liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka, Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini" kao i listu  "Savez vojvođanskih Mađara - za našeg predsednika, za našu zajednicu, za našu budućnost".

Prva lista koje je predata i proglašena je izborna lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Na izborima će učestvovati i lista "Ivica Dačić - premijer Srbije", kao i "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka".

Proglašene su i liste "Srbija protiv nasilja" čiji su nosioci Miroslav Aleksić i Marinika Tepić, lista "Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju - Srpska koalicija NADA - Nacionalno demokratska alternativa - Nova Demokratska stranka Srbije - Pokret obnove Kraljevine Srbije", izborna lista "Milica Đurđević Stamenkovski - Boško Obradović - Nacionalno okupljanje - Državotvorna snaga - Srpska stranka Zavetnici - Srpski pokret Dveri".

Uz listu kandidata potrebno je dostaviti najmanje 10 000 overenih potpisa birača koji je podržavaju, dok je za stranke nacionalnih manjina dovoljno 5 000 potpisa.

RIK zbirnu izbornu listu treba da utvrdi do 1. decembra.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading