Vučić se sastao sa Miroslavom Lajčakom u Beogradu!

Autor:

Vesti

14.11.2023

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lajčak je posetio Prištinu prošle nedelje, gde je izrazio svoj cilj da uspostavi temelje za predstojeći sastanak glavnih pregovarača, koji je zakazan za 16. novembar.

Vučić se sastao sa Miroslavom Lajčakom u Beogradu!

Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs

Aleksandar Vučić, Miroslav Lajčak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je imao sastanak sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, Miroslavom Lajčakom. Prethodno, Lajčak se sastao sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petrom Petkovićem.

Lajčak je posetio Prištinu prošle nedelje, gde je izrazio svoj cilj da uspostavi temelje za predstojeći sastanak glavnih pregovarača, koji je zakazan za 16. novembar. Na ovom sastanku, pod posredovanjem Evropske unije, trebalo bi da se sastanu Petar Petković i Besnik Bisljimi.

Poslednji put su strane pregovarale u Briselu 26. oktobra, kada su održani odvojeni sastanci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija, sa predstavnicima EU. Vučić i Kurti su se tada sastali u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Lajčak je istakao da mu je za cilj da postigne napredak u dijalogu i da se fokusira na sva otvorena pitanja uključujući i implementaciju Briselskog sporazuma. On je takođe naglasio značaj nastavka dijaloga kao ključnog za dalji razvoj odnosa između Srbije i Kosova.

Srbija je posvećena dijalogu i pronalaženju održivog rešenja za pitanje Kosova, koje će biti u skladu sa međunarodnim pravom i u interesu svih građana. Ovaj proces je podržan od strane Evropske unije i drugih međunarodnih partnera, a Srbija je spremna da nastavi sa konstruktivnim razgovorima u cilju postizanja mirnog i trajnog rešenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (77)

Loading
Strahinja

14.11.2023 11:30

Verujemo, da ce se Vucic izboriti za miran i dostojanstven zivot naseg naroda sa KiM

Strahinja

14.11.2023 11:32

Verujemo da ce ovaj razgovor sa Lajcakom dati zeljeni rezultat

Jovana

14.11.2023 11:32

Ocekujemo dobre vesti sa sastanka.

Ivan

14.11.2023 11:32

Moramo pružiti podršku Vučiću za ove, uvek teške razgovore za Lajčakom. Nadamo se pozitivnim vestima nakon sastanka.