SUSRET PREDSEDNIKA VUČIĆA I MAKRONA U PARIZU: Važan i sadržajan susret sa prijateljem

Autor:

Vesti

10.11.2023

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić imao je večeras značajan sastanak u Jelisejskoj palati u Parizu sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom.

SUSRET PREDSEDNIKA VUČIĆA I MAKRONA U PARIZU: Važan i sadržajan susret sa prijateljem

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

 Ova dva prijatelja su razgovarala o različitim temama, uključujući bilateralne odnose između Srbije i Francuske, evropski put Srbije, nastavak dijaloga sa Prištinom, kao i o ekonomskim i drugim važnim regionalnim i globalnim pitanjima.

Tokom susreta, predsednik Vučić je istakao koliko je važno što su Srbija i Francuska prijateljske zemlje i saradnici u mnogim oblastima. Takođe je naglasio da je Srbija posvećena evropskom putu i da želi da nastavi da jača i unapređuje svoje odnose sa EU.

 

 


Predsednik Makron je pohvalio napredak koji je Srbija ostvarila u poslednjih nekoliko godina u različitim oblastima, kao i napore koje je zemlja uložila u dijalog sa Prištinom. On je takođe izrazio podršku Francuske evropskom putu Srbije i naglasio da će nastaviti da podržava Srbiju na njenom putu ka EU.

Među temama koje su obuhvaćene ovim susretom su i ekonomska saradnja između Srbije i Francuske, kao i druga važna regionalna i globalna pitanja. Predsednik Vučić i predsednik Makron su razmenili mišljenja i stavove o tim temama i izrazili spremnost za dalju saradnju.

Ova značajna poseta predsednika Vučića Francuskoj, kao i sastanak sa predsednikom Makronom, još jednom potvrđuju važnost i jačanje prijateljstva i saradnje između dve zemlje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (25)

Loading
Mia

10.11.2023 21:31

Srbija i Francuska neguju prijateljstvo kao i saradnju koja ce dosta dobroga doprineti nasoj drzavi.

Vuk

10.11.2023 21:33

Nova prilika za negovanje daljih izuzetnih odnosa koje danas imaju Srbija i Francuska.

Кнежан

10.11.2023 21:40

Сваки разговор Вучића са Макроном донесе нешто добро Србији ,верујем да ће и овај пут бити тако.

Ljilja

10.11.2023 21:45

Prijateljski susret Makrona i Vučića još će više unaprediti našu saradnju.