VUČIĆ NA MIROVNOM FORUMU U PARIZU: Srbija jasno osuđuje Hamas, ali je i protiv ubijanja civila i medicinskog osoblja

Autor:

Vesti

10.11.2023

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na mirovnom forumu u Parizu i tom prilikom je izneo stavove o aktuelnoj situaciji u sukobu Izraela i Palestine.

VUČIĆ NA MIROVNOM FORUMU U PARIZU:  Srbija jasno osuđuje Hamas, ali je i protiv ubijanja civila i medicinskog osoblja

Foto: printscreen

 Vučić je istakao da je Srbija osudila upad Hamasa na početku sukoba, ali da je istovremeno jasno stavila do znanja da je protiv ubijanja civila i medicinskog osoblja.

Odgovarajući na pitanje o mogućim rešenjima za izlazak iz sukoba, Vučić je naglasio da trenutno niko ne može da ponudi takvo rešenje jer je potrebna saglasnost obe strane, što je u ovom trenutku nemoguće.


Kao jedan od ključnih faktora u rešavanju sukoba, Vučić je pomenuo i promenu u stavu SAD prema Izraelu, koja se polako događa usled uticaja javnog mnjenja u Americi. Takođe, predsednik Srbije je najavio da će imati važan i sadržajan razgovor u "četiri oka" sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, tokom kojeg će se, između ostalog, razgovarati i o pitanju Kosova i Metohije.

Vučić je podsetio da je predsednik Makron imao razumevanja za Srbiju i u teškom trenutku, nakon napada na Bujanovac, kada se očekivala salva napada na našu zemlju. On je izrazio nadu da će Srbija uskoro moći da ugosti predsednika Makrona u Beogradu i da će se nastaviti trezveni razgovori o očuvanju mira i stabilnosti, uz poštovanje nacionalnih interesa obe zemlje.

Na kraju, predsednik Vučić je istakao da se trenutno radi na pronalaženju rešenja koje će biti dobro za obe strane, a istovremeno neće štetiti interesima Srbije i doprineće sigurnosti Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (46)

Loading
Hana

10.11.2023 20:39

Vucic je uvek propagirao mir svuda u svetu

Lana

10.11.2023 20:41

Mir je ono za sta se Vucic uvek bori i propagira svida u svetu. Ratovi nikom nisu dobro doneli

Ana

10.11.2023 23:00

Srbija osuđuje svaki vid nasilja u svetu!

Ena

10.11.2023 23:37

Srbija je uvek bila za mirno rešenje problema, a Vučić je uvek osudio svaki vid nasilja.