OVDE DOBIJEM NOVU ENERGIJU I SNAGU: Predsednik Vučić posetio manastir Poganovo pre važnih sastanaka u Parizu

Autor:

Vesti

09.11.2023

23:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posetio manastir Poganovo pre odlaska u Pariz, gde ga očekuju važni sastanci.

OVDE DOBIJEM NOVU ENERGIJU I SNAGU: Predsednik Vučić posetio manastir Poganovo pre važnih sastanaka u Parizu

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

U svom postu na društvenoj mreži, Vučić je istakao da se u manastiru Poganovo uvek posebno oseća i dobija novu energiju i snagu. On je takođe izrazio svoju zahvalnost igumanu Mardariju i ocu Serafimu na veličanstvenom gostoprimstvu.

Manastir Poganovo se nalazi nedaleko od Pirota i predstavlja jedan od najznačajnijih srpskih manastira. Osnovan je u 14. veku i poznat je po svojoj istoriji, umetničkim vrednostima i duhovnosti. U njemu se nalaze freske iz 16. veka, koje su proglašene za kulturno dobro od izuzetnog značaja.

 

 


Predsednik Vučić je odlučio da poseti manastir Poganovo kako bi se pripremio za svoju posetu Parizu, gde će učestvovati na otvaranju Mirovnog foruma. Ovogodišnja tema foruma je "Pariski pakt za ljude i planetu", a Vučić će imati odvojene sastanke sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i belgijskim predsednikom Aleksanderom de Kroom.

Tokom svoje posete manastiru, Vučić je izrazio svoju zahvalnost igumanu Mardariju i ocu Serafimu na gostoprimstvu, ali i istakao da se uvek posebno oseća kada je u manastiru Poganovo. Njegova poseta ovom manastiru je još jedna potvrda njegove bliskosti sa srpskom pravoslavnom crkvom i njegovog poštovanja prema srpskoj duhovnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (67)

Loading
Nikola

09.11.2023 23:42

Bravo za Vucica, neverovatno je koliko taj covek ima snage i energije da se bori za Srbiju!

Nika

09.11.2023 23:45

Bas lepo...

Dragan

09.11.2023 23:53

S verom u Boga i uz podršku naroda Vučić se uvek bori za Srbiju.

Nebojša

09.11.2023 23:54

Mora se, kad se može otići u manastir ili crkvu da bi se od Boga zatražila pomoć i snaga za nastavak ljute borbe za Srbiju.