Krkobabić: Osam porodica sa po četvoro dece i još 156 porodica dobilo kuće

Autor:

Vesti

08.11.2023

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među 164 odobrenih zahteva mladima širom Srbije, nalazi se i pojedinac koji je uz kuću u selu Gornji Branetići kod Gornjeg Milanovca dobio i najveće imanje od 2,2 hektara.

Krkobabić: Osam porodica sa po četvoro dece i još 156 porodica dobilo kuće

Foto: Miloš Miškov

Osam porodica sa po četvoro dece i još 156 porodica dobilo je danas kuće, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić nakon današnjeg zasedanja Komisije za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

- Selo koje prednjači ovoga puta je Jaša Tomić u opštini Sečanj, gde će se skućiti još sedam porodica. Prosek godina je i dalje ispod 30, a povećava se broj porodica sa više dece - dodao je Krkobabić.

Krov nad glavom obezbeđen je za još 62 para, 67 pojedinaca i 35 samohranih roditelja, ukupno 226 ljudi i 150 mališana. Time se broj dodeljenih kuća od početka godine popeo na 821, a od kada je počeo program 2021. godine na - 2.484.

Zamenik predsednika Komisije, agroekonomista Milan Prostran poručio je:

- Očekuje nas još jedna komisija na kojoj ćemo odlučivati o zahtevima koji su pristigli do 1. novembra. Interesovanje je u porastu i prevazilazi sva naša očekivanja.

Među 164 odobrenih zahteva mladima širom Srbije, nalazi se i pojedinac koji je uz kuću u selu Gornji Branetići kod Gornjeg Milanovca dobio i najveće imanje od 2,2 hektara. To je ujedno i najveća okućnica od kako je pre tri godine počeo ovaj program Ministarstva za brigu o selu.

U ličnim kartama današnjih dobitnika stajaće nove adrese prebivališta u 118 selaod severa do juga Srbije. Najviše kuća odobreno je danas u Somboru – 16, a na jugu Srbije najveće interesovanje je vladalo za Aleksinac gde se doseljava šest budućih vlasnika svoje prve nekretnine.

Dobitnik najveće kuće od 299 kvadrata seli se u Novu Crnju, u selo Radojevo.

U najmanju kuću od 28 kvadrata, u somborskom selu Kljajićevo useliće se mladi bračni par. Najjeftinija kuća ovoga puta koštala je 463.733,25 dinara i nalazi se u Donjem Ljubešu kod Aleksinca i u njoj će stanovati tročlana porodica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading