NOVA EMISIJA NA KANALU REPUBLIKA NJUZ: "Profajler" razotkrio tajne Igora Mirovića (VIDEO)

Autor:

Vesti

06.11.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovoj emisiji psiholog Snežana Repac analizirala je Mirovićevu ličnost na osnovu njegovog izbora jedne od četiri ponuđene fotografije.

U prvoj epizodi emisije "Profajler", koja je od večeras počela da se emituje na Jutjub kanalu Republika news, otkrili smo sve tajne koje krije ličnost predsednika Pokrajinske vlade Vojvodine Igora Mirovića! U ovoj emisiji psiholog Snežana Repac analizirala je Mirovićevu ličnost na osnovu njegovog izbora jedne od četiri ponuđene fotografije.

Prvom čoveku Pokrajinske vlade ponuđena su četiri pejzaža - šuma pod snegom, morska obala, zelena dolina okružena šumovitim brdima i ravničarsko polje sa žutim cvećem.

- Najviše mi se dopada fotografija sa zelenom dolinom između pošumljenih bregova, mada me ova s morskim pejzažom najviše privlači. Ipak ova dolina nekako više prijanja mom srcu. Ta fotografija me podseća na detinjstvo, na krajeve u kojima sam boravio kao dečak. Naime, moj otac je iz Crne Gore, a majka iz jugoistočne Srbije i ti pejzaži su tokom mladosti na mene ostavili utisak. Očigledno je da je ta zelena dolina ona iz Lorkinih pesama, gde se vidi zeleno koje volim. "Zelenilo vetra grana", kako kaže Lorka. To je verovatno zato što najviše želim u ovom trenutku da se vratim izvoru, detinjstvu, da se tu negde smestim, da imam svoj mir.

Psiholog Repac dala je svoje viđenje izbora Igora Mirovića.

- Interesantno mi je da se gospodin Mirović dvoumio između dve fotografije, između strukture vode i strukture drveća. To što je on izabrao zelenu boju i taj pejzaž, govori o tome da je njegova emotivna ekspresija bila na vrhuncu i da je u tom trenutku bio spreman da izrazi svoja osećanja, da komunicira, suprotno od plave boje, koja bi značila povlačenje u sebe. Druga stvar je da je tekstura te slike drveće. Drveće već ima puno individualnog entiteta. U ovom slučaju možemo shvatiti da je čovek bio okružen ljudima i da želi da bude iskren, da želi da podeli svoja osećanja. To ga podseća na detinjstvo, u kojem je uvek izvor kreativnosti. U ovom slučaju govorimo o tome da je možda u nekom trenutku osetio poriv da se oseća kao neko ko je pre umetnik, nego neko ko je sam sa sobom, mislilac. Pretpostavljam da je neki umetnički afinitet kod njega uvek prisutan.

Voditeljka je otkrila gošći da je Mirović pesnik.

- Zelena boja je boja umetnika, kao što reče Garsija Lorka: "Zeleno, volim te, zeleno." Gospodin Mirović je svestran, široke duše, širokog obrazovanja. Veliki čovek, posvećen svojim saradnicima. Humanista, neko ko voli da pomaže i koji će biti pre s ljudima, nego ići u neku udobnost svog komfora. To znači da je on neko ko je posvećen, požrtvovan i kome treba da verujemo jer zeleno je boja iskrenosti - rekla je gospođa Repac. 

Boje otkrivaju osećanja

Psiholog Snežana Repac objasnila je šta čovekov izbor boja otkriva o njemu.

- Boje nam pre svega otkrivaju to kako se osećamo u nekom trenutku. Postoje određena emotivna stanja koja se više vezuju za određene boje. Na primer, kada se čovek oseća tužno i umorno on se vezuje za crnu boju, kada se oseća poletno, vezuje se za zelenu, crvenu... Imamo podelu na hladne i tople boje i na emotivna stanja u zavisnosti kakvog su predznaka, koja traže svoju preferenciju boja - objasnila je Snežana Repac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading