Popović (SNP): Vrednosti vere, slobode, patriotizma ugrožene levičarskim i liberalnim ideologijama

Autor:

Vesti

04.11.2023

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović je danas ocenio da su "vrednosti poput vere u boga, slobode, patriotizma, jake i zdrave porodice ugrožene agresivnim levičarskim i liberalnim ideologijama", a da su konzervativni pokreti i konzervativna politika jedini mogući odgovor na to.

Popović (SNP): Vrednosti vere, slobode, patriotizma ugrožene levičarskim i liberalnim ideologijama

Foto: Privatna arhiva

Nenad Popović

Nenad Popović je na Međunarodnom kongresu konzervativaca (Continental conservative congres, CROSS) kojeg je u Beogradu organizovala njegova SNP, kazao da su "pogrešne i propale leve politike dovole do toga da ljudi žive u veoma opasnom vremenu", da su "odsustvom jasnih programa i nesposobnošću izazvale rast siromaštva i nezaposlenost" i "bezuslovno otvorile granice migrantima".

- Proizvodnja se u mnogim evropskim državama gasi jer po levičarsko liberalnim ideolozima previše košta i izmešta se u druge prostore van Evrope. Zato često stradaju farmeri, mala i srednja preduzeća koja su osnov savremene ekonomije, a time se ruši socijalna stabilnost i stabilnost porodice - rekao je on.

Po njegovim rečima, Evropa ne ulaže dovoljno ni u nauku i tehnološki razvoj, i zaostaje za drugim delovima sveta u određenim oblastima tehnološkog razvoja.

Popović je na skupu gostiju iz 17 zemalja rekao i da je napadnut sam identitet čoveka, "kome se u besomučnoj propagandi nude lažni izbori u pogledu pola, roda i jezika".

- Državama se ukida pravo na slobodnu i nezavisnu politiku, i u ovom svetu u kojem se skoro svako pravo i pravilo ukidaju, nudi se samo mogućnost da se bespogovorno sledi diktat novih imperija koje se već rađaju u ovoj krizi i sukobima - smatra predsednik SNP-a.

Ocenio je da su konzervativni pokreti i konzervativna politika jedini mogući odgovor na taj "haos".

- Građani Evrope već prepoznaju decenijsku pogubnu politiku levo-liberalnih vlada i naši prijatelji već trijumfuju i prave vlade u Mađarskoj, Italiji, Švedskoj, Finskoj, Španiji, Slovačkoj, a konzervativne stranke koje su danas na ovoj konferenciji, već su vodeće u Francuskoj, Austriji, Nemačkoj, Belgiji - naveo je Popović.

Rekao je da su leve i liberalne vlade bombardovale Srbiju i držale je pod sankcijama i da je ona izložena svakodnevnom pritisku da se odrekne Kosova i Metohije.

Procenio je da leve i liberalne vlade ne mogu da shvate da se "mesto gde je rođena srpska nacija i Srpska pravoslavna crkva ne prodaju za lažna obećanja i donacije".

- Sada nam je u Srbiji veoma važno da odbranimo ovu patriotsku i realnu politiku koja je našem društvu donela razvoj i stabilnost, i stoga sam uveren da će naša izborna lista koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić pobediti u decembru na republičkim izborima - rekao je lider SNP-a.

Popović je posle današnjeg otvaranja kongresa rekao da mu je ogromno zadovoljstvo što se prvi put u istoriji Srbije i to u organizaciji SNP-a održava konferencija konzervativnih partija cele Evrope i Republikanske partije iz Amerike.

- Čast nam je da ćemo danas biti domaćini ove važne konferencije gde će se govoriti o tradicionalnim hrišćanskim vrednostima, o vrednostima porodice, o vrednostima pojedinca i ekonomije koja je bazirana na domaćoj privredi, a pre svega na malim i srednjim preduzećima koja su osnova svake ekonomije - kazao je Popović.

Dodao je da je siguran da će rezultati te konferencije imati odjeka u celoj Evropi i Americi, i da mu je drago što će se ona verovatno ubuduće održavati svake godine u Beogradu, piše Beta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading