VUČIĆ KRIV I ZA RASPAD JUGOSLAVIJE!? Đilas i njegovi mediji prevazišli sebe u glupostima!

Autor:

Vesti

02.11.2023

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su sami priznali da je "govor mržnje" bio ključni faktor u prvom višestranačkom izbornom procesu 1990. godine, isti ti novinari sada koriste upravo taj govor mržnje da targetiraju Vučića.

VUČIĆ KRIV I ZA RASPAD JUGOSLAVIJE!? Đilas i njegovi mediji prevazišli sebe u glupostima!

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

U najnovijem napadu na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, N1 televizija tvrdi da je on kriv čak i za raspad Jugoslavije.

Naime, oni kao okidač za taj događaj, predstavljaju utakmicu između zagrebačkog Dinama i beogradske Crvene zvezde 1990. godine.

Koristeći se ironičnim tonom, N1 pokušava da o Vučiću stvori sliku kao o huliganu, koji je učestvovao u neredima na utakmici između Dinama i Crvene zvezde 1990. godine, bez ikakvih konkretnih dokaza.


Ovaj senzacionalistički pristup N1 televizije samo pokazuje njihovo političko opredeljenje, koje je očigledno usmereno protiv Vučića. Iako su sami priznali da je "govor mržnje" bio ključni faktor u prvom višestranačkom izbornom procesu 1990. godine, isti ti novinari sada koriste upravo taj govor mržnje da targetiraju Vučića.

U svom manipulativnom tekstu, N1 televizija ne propušta da istakne činjenicu da je Vučić bio član Srpske radikalne stranke i da je na početku svoje karijere radio kao novinar. Koristeći ove informacije, oni pokušavaju da spinuju svoj narativ u pravcu da je upravo Vučić odgovoran za ratove u bivšoj Jugoslaviji i njen konačni raspad.

Da bi dodatno podržali svoje tvrdnje, N1 koristi svedočenja srbomrzaca, pripadnika bivše vlasti i stranih novinara. Oni tvrde da Vučić nikada nije izrazio javno izvinjenje za sve što se dogodilo tokom rata i raspada Jugoslavije. Ali da li je zaista realno očekivati od Vučića da se izvini za raspad zemlje koji se desio pre nego što je uopšte stupio na političku scenu?

Ovaj apsurdni napad na Vučića samo pokazuje koliko se politička scena u Srbiji promenila. Dok N1 televizija pokušava da Vučića predstavi kao glavnog krivca za sve probleme, treba se zapitati da li je baš Vučić taj koji treba da se izvini zbog raspada Jugoslavije. Možda bi trebalo da se upitamo zašto Dragan Đilas čeka izvinjenje od Vučića za nešto što se desilo pre nego što je Vučić uopšte bio na vlasti.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Tanja

02.11.2023 23:25

Tajkunski mediji su prevršili svaku meru bezobrazluka. Ovo nije novinarstvo što rade tajkunski mediji. Ovo je najveće zlo i mržnja prema Predsedniku Vučiću i građanima Srbije. Podhitno ih sankcionisati.

Marko

03.11.2023 07:42

Djilas je rodjen da slaze, ume on to

Dusan

03.11.2023 08:01

Oni da imaju ljudkosti, ne bi se tako ni ponašali.

Igor

03.11.2023 08:01

Strasno na sta su spremni, sankcionisati ovakve medije. Za sve im je Vucic kriv!