LICEMERIJE DNEVNOG LISTA "NOVA"! Koriste svaku priliku da ocrne Aleksandra Vučića - ovog puta udarili po GASTRABAJTERIMA! (FOTO)

Autor:

Vesti

01.11.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija i opozicioni mediji se igraju sa građanima Republike Srbije.

LICEMERIJE DNEVNOG LISTA "NOVA"! Koriste svaku priliku da ocrne Aleksandra Vučića - ovog puta udarili po GASTRABAJTERIMA! (FOTO)

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U svetlu nedavno raspisanih vanrednih izbora u Srbiji, opozicija i opoziciono nastrojeni mediji nastoje da ubede javnost u to je život u Republici Srbiji loš. Predsednika Srbije Aleksandra Vučića već su krivili za odlazak svake osobe iz naše zemlje u inostranstvo, a stupce pisanih i elektronskih medija naklonjenih opoziciji punile su upravo ove insinuacije zbog čega čudi to što upravo oni promovišu odlazak i to u Nemačku.

Naime, dok lidera Srbije krive za odlazak mladih u inostranstvo, oni ni manje ni više, nego promovišu napuštanje naše zemlje i to na naslovnoj strani medija "Nova".

Kao što se može videti na fotografiji, na naslovnoj strani osvanula je najava za tekst koji se nalazi unutar štampanog izdanja lista "Nova", pod nazivom - Nemci uvode "kartu prilika" da lakše zaposle strance".

Ovaj tekst sugeriše da se veliki broj građana Srbije upušta u odlazak u Nemačku u potrazi za boljim životom. Medij naklonjen opoziciji tvrdi da se dosad praksa uglavnom svodila na dolazak u ovu državu onih koji su već pronašli posao tamo, ali da će, zahvaljujući novoj fazi reforme nemačkog Zakona o kvalifikacionoj imigraciji, osobe moći da borave u Nemačkoj dok traže posao ili pripravničku praksu, čak i do godinu dana.

Foto: Republika

 

Opoziciono nastrojeni medij ističe da veliki broj građana Srbije želi da napusti zemlju u potrazi za bolje plaćenim poslovima, a cilj reformi nemačkog Zakona o kvalifikacionoj imigraciji je privući kvalifikovane radnike iz inostranstva kako bi se rešio problem nedostatka radne snage u Nemačkoj.

Ono što ovaj tekst čini interesantnim jeste licemerje opoziciono nastrojeni medija. Dok istovremeno kritikuju aktuelnu vlast i predsednika Srbije Aleksandra Vučića za postojeće izazove u zemlji, ovi mediji promovišu odlazak iz Srbije i potragu za boljim životom u inostranstvu.

Foto: Republika

 

Ovakav pristup stvara pitanje doslednosti u kritikama upućenim vlasti, s obzirom na njihovu podršku imigraciji u Nemačku, i potencijalno otkriva licemernu prirodu pojedinih političkih i medijskih aktera u zemlji.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (72)

Loading
Žarko

01.11.2023 12:08

Mržnja i bes prema jednom čoveku je ogromna

Nikola

01.11.2023 12:19

Bez obzira sto opozicija udara na Vucica, narod dobro zna koliko se bori za Srbiju i uvek ce biti uz njega i podrzati ga

Borka

01.11.2023 12:27

Tajkunski mediji i opozicija kritikuju vlast zbog odlaska građana Srbije u inostranstvu, a niko da kaže da na 5 koji odu ima 4 povratnika u Srbiju! Krajnje licemerno od strane opozicije!

Iva

01.11.2023 12:30

Sta drugo znaju placenicki mediji samo da pljuju Vucica .