LEPE VESTI: Visokotehnološke kompanije u Kragujevcu donose nova radna mesta i otvaraju nove prilike za razvoj!

Autor:

Vesti

31.10.2023

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj zaposlenih u Kragujevcu znato veći.

LEPE VESTI: Visokotehnološke kompanije u Kragujevcu donose nova radna mesta i otvaraju nove prilike za razvoj!

Foto: NEPRO/Ministarstvo trgovine

Kragujevac je srce industrije Srbije, a današnjom posetom „Mind Park“ u Kragujevcu, svedoci smo impresivnog rasta broja zaposlenih, jer je pre nekoliko godina, ovde bilo svega 300 zaposlenih, a danas je skoro 2500 zaposlenih, izjavio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović, nakon što je danas obišao izgradnju novog logističkog centra „Mind Park“ u Kragujevcu.

- Sporazum o slobodnoj trgovini sa NR Kinom otvara vrata za velike investicije iz Kine, Evrope, ali i iz naše zemlje, stvarajući nove prilike za zapošljavanje naših građana i razvoj naprednih tehnologija - istakao je ministar i dodao:

- Srbija otvorena zemlja, danas iz Srbije može da se izvozi bez carine u EU, Rusiju, Tursku, a uskoro i u NR Kinu, upravo zbog toga moramo nastaviti sa napornim radiom kako bi ovde u „Mind Park“ broj zaposlenih bio viši od 4000.

Momirović je naveo da svi želimo sofisticiranu i avangardnu industriju koja će zaposliti naše inženjere i radnike i omogućiti im da postanu lideri u poslovanju ne samo u Srbiji, već i širom Balkana i Evrope.

- Kragujevac je ključni deo naše privrede, motor Srbije i Balkana. Nećemo se zaustaviti dok ne dovedemo još bolje kompanije, dok građani ovde ne budu imali još veće plate jer Kragujevac predstavlja ozbiljan potencijal - zaključio je Momirović.

Ministar Momirović održao je i sastanak u Upravnoj zgradi „Mind Park“ kome su između ostalih prisustvovali i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, kao i izvršni direktor „Mind Group“ Darko Đorić rekavši tom prilikom da je sa ministrom Momirovićem razgovarao o budućim planovima vezanim za „Mind Park“ u Kragujevcu.

- Mind Park“ je jedna od najozbiljnijih kompanija ne samo u Kragujevcu, nego i u regionu sa tendencijom da nastave da se šire i u budućnosti i zasigurno predstavlja veliki biser za grad Kragujeva - istakao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading