SVE ZA FOTELJU! NIŠTA IM NIJE SVETO: Opozicija kleči pred Zapadom DOK SE VUČIĆ BORI za Kosovo

Autor:

Vesti

27.10.2023

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik koalicije Zajedno zavapio što u Briselu predsednika Srbije smatraju faktorom stabilnosti u regionu.

SVE ZA FOTELJU! NIŠTA IM NIJE SVETO: Opozicija kleči pred Zapadom DOK SE VUČIĆ BORI za Kosovo

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Opozicija je po ko za koji put pokazala pravo lice i još jednom potvrdila da jedino što im je bitno jeste da se dočepaju vlasti i slome Aleksandra Vučića. I dok se predsednik Srbije u Briselu bori za očuvanje Kosova u sastavu Srbije, ne popuštajući pred zapadnim liderima, opozicija u isto vreme u Briselu kleči i moli da ih evropski zvaničnici dovedu na vlast. Ipak, ovaj put im je, deluje, sneško porušen.

NEBITNI FAKTORI

Primer koji najbolje opisuje celu situaciju i jasno na sto postavlja plan i program opozicije jeste upravo boravak Nikole Nešića, narodnog poslanika koalicije Zajedno u Briselu, koji je vidno razočaran u intervjuu za Šolakov tabloid Danas priznao da Evropa srpskog predsednika vidi kao faktor stabilnosti u regionu.

- Vučić je u ovom trenutku lako rešenje za stabilnost regiona jer na opozicionoj strani Srbije ima toliko aktera da je nemoguće fokusirati se i prepoznati ko je relevantan, a ko ne. Evropskoj uniji je mir u fokusu i vraćanje dijaloga Beograd-Priština, te će izvršiti dodatni pritisak da se situacija kod nas "unormali" - nerado je priznao Nešić.

S druge strane, predsednik Srbije je i ovaj put poslao jasne poruke iz Brisela, ostajući čvrsto pri stavu da Srbija nikad neće priznati Kosovo.

- Uvek smo samo jednu stvar isticali, koja je uvek ponavljana, a to je da Srbija ne može da prihvati članstvo Prištine u UN niti nezavisnost Kosova i na tim pozicijama smo rekli da smo spremni da ispunjavamo sve ono što je ugovoreno - poručio je Vučić iz Brisela.

Govoreći o mogućim kaznenim merama EU prema Srbiji, Vučić je jasno istakao:
- Niko nije pomenuo nikakve sankcije prema Srbiji, čujem da su ih ovi drugi pominjali - rekao je predsednik i dodao da je spreman da potpiše sve ono što vodi ka dogovoru, izuzev prisustvo Kosova u UN i pitanja koje se tiču nezavisnosti Kosova.

NE SHVATAJU SUŠTINU

Klečanje opozicije i molbu da ih Evropa dovede na vlast Dejana Miletića iz Centra za proučavanje globalizacije nije iznenadila jer, kako kaže, to smo do sada gledali više puta.

Foto: FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

 

- Deo opozicije jasno lične i partijske interese stavlja iznad državnih. Deluje kao da nikako ne mogu da shvate da je jaka Srbija i jaka država jedini put ka boljitku. I Evropa, kao i njeni zvaničnici, jasno su stavili do znanja da su im mir i stabilnost na ovim prostorima najvažniji, a kao faktor stabilnosti, naravno, vide predsednika Aleksandra Vučića. Opozicija u Srbiji nije u stanju to da shvati niti je u stanju da ponudi adekvatna rešenja, dok, s druge strane, Vučić je taj koji se trudi da uspostavi balans, ne odustaje od evropskog, a državne interese stavlja iznad svega - ističe Miletić.

Foto: FOTO TANJUG/ Zoran Zestić

 

Deđanski: Narod sve dobro vidi

Stevica Deđanski, politički analitičar, s druge strane, ocenjuje da je ovo idealna situacija da se pokaže ko je ko.

- Dok se Aleksandar Vučić u Briselu bori za Srbiju i Kosovo, deo opozicije ide tamo da ih "moli" da dođu na vlast. Ova situacija savršeno opisuje ko je kakav i ko se za šta bori. Narod, naravno, sve to vidi i na osnovu toga sudi, a ko želi vlast u stilu koji nudi opozicija, eto im, neka ih biraju - poručuje naš sagovornik.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Tanja

27.10.2023 22:01

Sve sami šljam do šljama isplivavali iz opozicije koji se kriju iza slogana da se bore protiv nasilja a sami su nasilnici i huligana. Užas.

Olja

27.10.2023 22:08

Ono sto oni rade konstantno to nesto zameraju drugima gde to ne postoji. Dvostruki arsini, satkani su od lazi.

Una

27.10.2023 22:11

Ono sto oni rade konstantno to nesto zameraju drugima gde to ne postoji. Dvostruki arsini, satkani su od lazi.

Mare

27.10.2023 22:17

Pa ovo je i tipično za opoziciju.