PREDSTOJEĆA POSETA BRISELU: Predsednik Vučić u susret ključnim razgovorima o ZSO - Iščekuju nas teški pregovori

Autor:

Vesti

25.10.2023

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je u svom gostovanju u drugom Dnevniku na RTS-u, govorio o predstojećoj poseti Briselu i važnim sastancima koji ga očekuju.

PREDSTOJEĆA POSETA BRISELU: Predsednik Vučić u susret ključnim razgovorima o ZSO - Iščekuju nas teški pregovori

Foto: printskrin/rts

 Tokom te posete, on će se susresti sa visokim zvaničnicima Evropske unije i drugim liderima.

Vučić je otkrio da će u Briselu imati susrete sa Šarlom Mišelom, predsednikom Evropskog saveta, Žozepom Boreljom, visokim predstavnikom za spoljnu politiku i bezbednost, i Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine. Takođe, predsednik će razgovarati sa Olafom Šolcom, Emanuelom Makronom i Đorđom Meloni.

Najavljujući sastanak u "Petorci," Vučić je otkrio da će biti šestoro zvaničnika s jedne strane i on s druge. Tema sastanka će biti predlog za formiranje Zajednice srpskih opština, a obe strane su iznele svoje sugestije. Iako nije mogao da otkrije detalje pregovora, predsednik je naglasio da je spreman za razgovore.

Vučić takođe napominje da ne očekuje lagane i prijatne razgovore u Briselu. Pregovori su teški i puni izazova, ali je istakao svoju odanost građanima Srbije i borbu za prava svog naroda.

Ova poseta Briselu donosi pitanja od suštinskog značaja i izazove, ali predsednik je fokusiran na očuvanje interesa svoje zemlje i naroda u cilju postizanja trajnog i održivog rešenja za sve strane uključene u dijalog između Beograda i Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
Zoka

25.10.2023 20:18

Teški pregovori očekuju Srbiju, ali nema predaje.

Nebojša

25.10.2023 20:18

Mislili su oni da će Vučić priznati nezavisnost KiM, ali nije tako bilo, pa ga sad smaraju sa pozivima u Brisel, a Kurtija neće da nateraju da formira ZSO.

Sara

25.10.2023 20:21

Srbija je uz tebe predsedniče!

Gagi

25.10.2023 20:23

Situacija na KiM zahteva dugoročno rešenje koje će obezbediti mir, stabilnost i prosperitet za sve stanovnike.