LICEMERJE TAJKUNA: Šolak brani Srbima ono što daje Hrvatima!

Autor:

Vesti

25.10.2023

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Junajted Grupa i njeni poslušnici sa Nove i N1 prstom nisu mrdnuli kada je pre dve godine u Hrvatskoj ostavljeno državno vlasništvo u medijima

LICEMERJE TAJKUNA: Šolak brani Srbima ono što daje Hrvatima!

Foto: Profimedia

Dragan Šolak i Junajted Grupa u Hrvatskoj nisu imali najmanji problem sa zakonskim rešenjem da država, državne kompanije i čak lokalne samouprave mogu da budu vlasnici medija, dok im je u Srbiji i neuporedivo manje od toga “medijski mrak”!

Kada je 2021. u Hrvatskoj usvajan novi zakon o elektronskim medijima, Junajted Grupa je pokrenula veliku kampanju da kablovski operateri mogu da budu vlasnici medija, što u toj zemlji ranije nije bilo moguće.

Razlog je jednostavan: Šolakova grupacija je krajem 2020. kupila operatera “Tele2 Hrvatska”, promenila mu ime u “Telemah” i onda im je trebalo zakonsko pokriće da u isto vreme u Hrvatskoj mogu da budu vlasnici TV Nova sa nacionalnom frekvencijom i TV N1 kao kablovskog kanala.

Milijarderu Šolaku nije bilo mnogo teško da se izbori za svoj interes, ali jedna stvar je tu posebno zanimljiva: u lobiranjima oko zakona u Hrvatskoj ni on ni njegovi mediji prstom nisu mrdnuli protiv rešenja da država, kompanije u državnom vlasništvu, kao i gradovi i opštine, mogu da imaju svoje medije! To je ostalo na snazi!

A šta za to vreme u svojoj bivšoj zemlji Srbiji radi Dragan Šolak, čovek koji se odrekao srpskog državljanstva zarad gomilanja bogatstva širom sveta: nakon što je još pre više godina zakonom utvrđeno da država, javna preduzeća, pokrajine i lokalne samouprave ne mogu da budu vlasnici medija, ni to mu nije dovoljno već agresivno zahteva da Telekom Srbija A.D., čiji je suvlasnik Republika, ali koji nije korisnik budžetskih sredstava (naprotiv, u budžet samo daje), ujedno jedini tržišni konkurent Junajted Grupe, mora da ostane bez TV kanala.

Republika

Foto: youtube.com/N1

 

Dakle, ono što Šolaku i Junajted Grupi uopšte ne smeta u Hrvatskoj, u Srbiji čak i na značajno manjem nivou proglašavaju za dramatičan problem i “medijski mrak”!
Uz sve pomenuto, setimo se kako su lažno objektivni i lažno profesionalni mediji N1 i Nova S u Srbiji tvrdili da “nigde u Evropi” državni operateri ne mogu da budu vlasnici medija, a sve vreme su odlično znali da takvo zakonsko rešenje, koje obuhvata čak javna preduzeća i lokalne samouprave, postoji u Hrvatskoj.

Dodajmo na ovo još jedan primer: državni operater Telekom Slovenija takođe je vlasnik medija, imaju uticajni informativni portal Siol.net, a do nedavno su držali i Planet TV. Šolakova grupacija ne samo što se nije bunila protiv ovog rešenja, već je čak pokušala da od Telekoma Slovenija otkupi pomenute medije.

Apsolutno je jasno: cela besomučna kampanja povodom novih medijskih zakona, koju Junajted Grupa i njen gazda Šolak preko svojih medijskih poslušnika vode protiv države Srbije i Telekoma Srbija, zasniva se na obmanama i licemerju!

Najstrašnija buka koju već nedeljama slušamo sa N1 i Nove S ima za cilj da sakrije da je reč isključivo o ugroženim poslovnim interesima njihovih vlasnika Dragana Šolaka i Junajted Grupe.

Licemerje stručnjaka

 Napadi na Telekom dolaze pre svega preko N1 i Nove S, kanala fiktivno registrovanih u Luksemburgu, zarad izbegavanja plaćanja poreza državi Srbiji i ostalih dažbina poput onih SOKOJ-u, a koji istovremeno imaju ogromne prihode od reklama, iako to po zakonu ne bi smeli jer se bave “prekograničnim emitovanjem”.

Razni stručnjaci koji u susret usvajanju novih medijskih zakona iz sve snage napadaju Telekom i državu Srbiju navedenu činjenicu nikako da javno izgovore, iako i sami znaju da daju izjave i odlaze u gostovanja upravo kod medija u vlasništvu kompanije koja ne poštuje zakone države Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (18)

Loading
dragica

25.10.2023 12:28

Tajkunu nista nije sveto,tajkunu je vaznija nasa nesreca nego tudja sreca to je i dokazao ovaj svetsku tajkun ogromnih lopovskih razmera .

Alen

25.10.2023 12:59

Dragan Šolak i Junajted grupa pokazuju očigledan nedostatak moralne odgovornosti podržavajući dvostruke standarde u medijskom vlasništvu.

Alex23

25.10.2023 13:00

Šolakova grupacija se licemerno predstavlja kao branitelj medijskih sloboda, dok zapravo zastupa samo svoje interese.

Bole

25.10.2023 13:00

Šolak i njegova kompanija koriste svoje medije kako bi obmanjivali javnost i stvarali negativnu percepciju o državi Srbiji.