"KURTIJEVI USLOVI SU KO SNEG U JULU!" Nuši razmontirao Aljbina uoči razgovora u Briselu!

Autor:

Vesti

25.10.2023

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako ovaj novi pristup ukazuje na spremnost za nastavak dijaloga, mnogi su i dalje oprezni i ostaju skeptični prema mogućem napretku u pregovorima.

"KURTIJEVI USLOVI SU KO SNEG U JULU!" Nuši razmontirao Aljbina uoči razgovora u Briselu!

Foto: Tanjug/AP, VLADA PRIVREMENIH KOSOVSKIH INSTITUCIJA

Aljebin Kurti

U najnovijem razvoju situacije u vezi sa dijalogom između Kosova i Srbije, premijer Kosova, Aljbin Kurti, izgleda da je izražavao svoju spremnost za nastavak dijaloga bez dodatnih uslova.

Nakon nekoliko nedavnih susreta između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kurtija, mnogi su primetili promenu u Kurtijevom tonu i pristupu prema dijalogu. Nolj Nuši, poslanik Socijaldemokratske partije Kosova, izjavio je da Kurti nije ozbiljno razmatrao svoje ranije postavljene uslove i da bi sadašnji uslovi trebalo da budu prihvaćeni bez daljeg odlaganja.

- Kurti je sada otvoren za intenziviranje dijaloga i implementaciju Ohridskog sporazuma, a sve prethodne tvrdnje koje je iznosio ne čine više ozbiljnim preprekama za dijalog - rekao je Nuši.

Ovaj razvoj dolazi nakon Kurtijeve izjave da neće biti dijaloga bez sankcija, što je stvorilo određene nesuglasice i dodatne prepreke u nastojanjima da se rešavaju pitanja između Kosova i Srbije.

Iako ovaj novi pristup ukazuje na spremnost za nastavak dijaloga, mnogi su i dalje oprezni i ostaju skeptični prema mogućem napretku u pregovorima. Kosovo i Srbija će se sastati u Briselu ove nedelje, a svaki korak u dijalogu ostaje od suštinskog značaja za budućnost stabilnosti i saradnje na Balkanu.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading