VAŽNA KONFERENCIJA O KIM U VAŠINGTONU: "Okupljamo se da bismo delovali i pozvali na mir i pravdu za Srbe na KiM"

Autor:

Vesti

21.10.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

prve konferencije o Kosovu i Metohiji, koju organizuje ambasada u Vašingtonu

VAŽNA KONFERENCIJA O KIM U VAŠINGTONU: "Okupljamo se da bismo delovali i pozvali na mir i pravdu za Srbe na KiM"

Foto: Tanjug/AP

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je danas da će se učesnici prve konferencije o Kosovu i Metohiji, koju organizuje ambasada u Vašingtonu, okupiti kako bi počeli da konkretno deluju i pozvali na mir, stabilnost i pravdu za srpski narod na KiM, u vreme kada je mir poljuljan u regionu i u svetu.

Đurić je na društvenoj mreži X (Tviter) naglasio da je sve spremno za početak istorijske, prve konferencije o KiM, koju Ambasada Srbije organizuje u prestonici SAD.

- U času kada je, ne našom krivicom, mir poljuljan u našem regionu, pa i čitavom svetu, mi okupljamo naše iseljenike, sunarodnike i američke prijatelje, da stupimo u konkretno delovanje i pozovemo na mir, stabilnost i pravdu za srpski narod na Kosovu i Metohiji - naveo je Đurić.

Ambasador Srbije u SAD otvoriće konferenciju pod nazivom "Molitva za mir, stabilnost i pravdu" posvećenu KiM, koja se danas održava u Vašingtonu, a skupu će se obratiti i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon i vladika istočnoamerički Iriniej.

Cilj konferencije, koja će okupiti veliki broj uglednih Srba iz dijaspore, ali i predstavnike sprskih institucija sa KiM, je da se rasvetli represija koju srpski narod trpi pod premijerom privremenih prištinskih insitucija Aljbinom Kurtijem i da se američkoj javnosti pošalje zajednička, jasna poruka o kontinurianom kršenju ljudskih prava Srba na KiM što je, kako se navodi u pozivu na konferenciju, ključna stvar koja zahteva hitnu pažnju i delovanje.

Ovo je prvi put da se u organizaciji države Srbije organizuje skup isključivo posvećen Kosovu i Metohiji na prostoru SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading